pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΔΕΝ ΕΧΕΙ.... ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ... (γράφει η Γιάννα Σιδηροπούλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έχω ακούσει και διαβάσει πολλά τις τελευταίες μέρες για σεξουαλική παρενόχληση ή για βιασμούς στο εργασιακό περιβάλλον, στον αθλητισμό, στο Πανεπιστήμιο.

Άνθρωποι εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους ως επί το πλείστον γυναίκες ή ακόμη και μικρά κορίτσια χρησιμοποιώντας, είτε την δύναμη που τους δίνει η θέση τους ,είτε την δύναμη της πειθούς, είτε την φυσική τους δύναμη λόγω φύλου. Μέχρι εδώ συμφωνούμε όλοι, φαντάζομαι, ότι είναι κατακριτέο, απαράδεκτο και εγκληματικό ένα τέτοιο γεγονός.

Όμως είμαστε σχεδόν όλοι υποκριτές.....Διότι δεν θέλουμε μια γυναίκα που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση να τα καταφέρει στην ζωή της ....Κατά βάθος την μισούμε γιατί δεν μας άφησε να νιώσουμε οίκτο για αυτήν....μας στέρησε το δικαίωμα να την λυπηθούμε ...μας στέρησε το δικαίωμα να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας ...Να ζήσουμε αυτήν την ανωτερότητα χαρίζοντας υποκριτικά τον οίκτο μας.

Και κάπως έτσι ξεκινάνε τα ....ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Γιατί δεν το είπε τότε;

Τώρα το θυμήθηκε;

Γιατί δεν έφυγε;

Και αλλά πολλά με το τραγικότερο όλων το...

Μήπως το προκάλεσε η ιδία;

Όλα αυτά τα ...ναι μεν αλλά... δείχνουν δυστυχώς πως δεν τις συγχωρούμε που βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσουν...γνωρίζοντας μάλιστα πως θα "λιθοβοληθούν"....Δεν τις συγχωρούμε που τα κατάφεραν....Δεν τις συγχωρούμε που δείχνουν να το ξεπέρασαν..( δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό)..και γενναία συνεχίζουν της ζωή τους.

Θαυμασμός και μόνο αξίζει σε όλες αυτές τις Σοφίες για την δύναμη της ψυχής τους, για το θάρρος τους, την γενναιότητα τους ,την αξιοπρέπεια τους...Θαυμασμός και μόνο γιατί εδώ δεν υπάρχει το ...ΝΑΙ μεν αλλά....Τέλος.

Γιάννα Σιδηροπούλου για το www.kozani.tv & www.ptolemaida.tv 

 

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…