pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ράνια Αστρινάκη - Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: "Τα Πανεπιστήμια δεν θα γίνουν στρατόπεδα" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάνω από 900 ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, από 48 χώρες στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους, κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

“Από την μακρινή Κίνα και την Ινδία ως την γειτονική μας Τουρκία και το Ισραήλ, η συμπαράσταση των συναδέλφων μας είναι συγκινητική, τόνισε η καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ράνια Αστρινάκη, μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη στο Κόκκινο.

“Δεν είναι μόνο οι πάνω από 900 υπογραφές από 48 χώρες, που συγκεντρώσαμε από συναδέλφους μας, αποδεικνύοντας έτσι και την εξωστρέφεια του Ελληνικού πανεπιστημίου. Είναι και οι δηλώσεις συμπαράστασης από προσωπικότητες και συλλόγους , είναι και η διαθεσιμότητά τους να κάνουν περισσότερα”, είπε η κ. Αστρινάκη.

“Σε καμμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Και δεν είναι μόνο η αστυνομία. Είναι το συνολικό σύστημα επιτήρησης, οι κάμερες, οι κάρτες εισόδου. Στόχος είναι η κριτική σκέψη, στόχος είναι να επιβληθεί καθεστώς φόβου στην ελεύθερη έκφραση. Στρατόπεδα θα κάνουμε τα πανεπιστήμια;”

Και τώρα που ψηφίστηκε και έγινε νόμος, τι; “Θα οργανώσουμε την αντίστασή μας, είπε η κ.Αστρινάκη. Ελπίζω οι πρυτάνεις να μην υπαναχωρήσουν. Άλλωστε κι άλλοι τέτοιου τύπου νόμοι, όπως της κ. Διαμαντοπούλου, έμειναν στα χαρτιά.”

Σχετικά με το καταπληκτικό βίντεο “ Το αμφιθέατρο του Φόβου”, που έγινε ήδη viral, η Ράνια Αστρινάκη αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα πανεπιστημιακών, που υλοποιήθηκε με επαγγελματισμό κι ενθουσιασμό από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν εθελοντικά.

“Είναι μια προσφορά του αγωνιζόμενου καλλλιτεχνικού χώρου προς τον αγωνιζόμενο πανεπιστημιακό χώρο και αυτό έχει υψηλή συμβολική αξία” κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.