pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δημήτρης Τηλιακός: "Δεν αρκεί ν’ αλλάξει η υπουργός, αν δεν αλλάξει η πολιτική" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Τέχνη δίνει παρηγοριά και δύναμη στους ανθρώπους και οι άνθρωποί της πρέπει να στηριχθούν.

“Ολοι μας βιώνουμε ακυρώσεις παραστάσεων με κόστος

ψυχολογικό αλλά και οικονομικό” είπε σήμερα στο Κόκκινο ο διάσημος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός. “Ο κόσμος της Τέχνης χρειάζεται στήριξη, γιατί η Τέχνη ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας είναι παρηγοριά και δίνει δύναμη τους ανθρώπους. 

Ωστόσο βλέπουμε μια στάση αδιαφορίας και απαξίωσης του Πολιτισμού, όπως εξάλλου και της Παιδείας και της δημοκρατικής διαβούλευσης και της κοινωνίας γενικά” τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη. “Είναι πολύ βαθύ και ουσιαστικό το πρόβλημα. 

Θεωρώ πολύ αισιόδοξο και σημαντικό το outing που έκαναν διάφοροι συνάδελφοι του θεάτρου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Και στην Οπερα υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, όχι σεξουαλικής βίας, αλλά ψυχολογικής, κυρίως από σκηνοθέτες που έχουν πολύ μικρή σχέση με το αντικείμενο και αδυνατούν να εκμαιεύσουν αυτό που θέλουν.”

Ο Δημήτρης Τηλιακός έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου που έχει εγκαταλειφθεί στην φθορά τονίζοντας ότι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού στη Ρόδο και σε άλλα νησιά είναι καταστροφική για τον πολιτισμό. Μας έδωσε και την είδηση ότι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών θα συμμετάσχει σε παράσταση- συνάντηση αναγεννησιακής και παραδοσιακής μουσικής, την οποία αγαπά πολύ. 

“Δυστυχώς, κατέληξε, το Canto, το Φεστιβάλ Φωνών που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρόδο και για το οποίο αφιερώσαμε πολύ κόπο και χρόνο δεν πρόκειται να γίνει τελικά. Δεν υπάρχει στήριξη ούτε διάθεση από την πολιτεία. Και εφ’ όσον η πολιτεία δεν καταλαβαίνει ότι ο πολιτισμός μπορεί να είναι μοχλός μιας άλλη ανάπτυξης, λυπάμαι ειλικρινά”.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…