pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βασανισμός προσαχθέντα με από την Ελληνική Αστυνομία σε κοινή θέα στο ΑΠΘ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Απίστευτο όργιο καταστολής από τις αστυνομικές αρχές εφαρμόζεται έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές

έπειτα από κατάληψη της Πρυτανείας. 

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» να βασανίζει προσαχθέντα σέρνοντας τον στο πάτωμα και ψεκάζοντας τον από πολύ μικρή απόσταση με χημικά και στη συνέχεια πιέζοντας τον στο στήθος, με τον ίδιο να φωνάζει. Σημειώνεται ότι έχουν γίνει ήδη προαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί και χημικά μπροστά στην πρυτανεία, με τους φοιτητές να αντιδρούν με κατάληψη της Πρυτανείας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες. Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη. Οι αρχές, επιπλέον, δεν αφήνουν να εισέλθει στον χώρο ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρίσκεται απ' έξω.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, αποτυπώνεται ωμά η αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων αλλά και ειδικότερα κατά ενός ατόμου, τον οποίον άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» έχουν ξεγυμνώσει από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια καταγράφεται ο απίστευτος βασανισμός του κατά την προσαγωγή του.

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» τον σέρνουν στον δρόμο, χρησιμοποιούν χημικά πάνω του, ενώ όταν τον άφησαν στο έδαφος, τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, απομάκρυναν με τραμπουκισμούς οποιονδήποτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το άτομο (ακόμα και δημοσιογράφους), κατηγορώντας τους ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, έχουν γίνει ήδη προαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί και χημικά μπροστά στην πρυτανεία, με τους φοιτητές να αντιδρούν με κατάληψη της Πρυτανείας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.
 
Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη. Οι αρχές, επιπλέον, δεν αφήνουν να εισέλθει στον χώρο ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρίσκεται απ’ έξω.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.