figourini banner 1 2021

banner3

Ερώτηση Π. Πέρκα προς τον ΥΠΟΙΚ με θέμα: Ακατανόητη αδικία στο επίδομα θέρμανσης εις βάρος των χρηστών τηλεθέρμανσης στην πόλη του Αμυνταίου της Φλώρινας, της Π.Ε. δηλαδή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα H Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτη Πέρκα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 14 Βουλευτές, σε ότι αφορά στην ακατανόητη αδικία στο επίδομα θέρμανσης εις βάρος των χρηστών τηλεθέρμανσης στην πόλη του Αμυνταίου της Φλώρινας, της Περιφερειακής ενότητας δηλαδή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα. Ειδικότερα επισημαίνει ότι:

Στο Αμύνταιο (οικισμός Αμυνταίου, Λεβαίας, Φιλώτα) περίπου 2500 νοικοκυριά, 7500 πολίτες χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης. Επίσης ο Δήμος Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας βιώνει ήδη της επιπτώσεις της εμπροσθοβαρούς και βίαιης απολιγνιτοποίησης, δεδομένου ότι ΑΗΣ Αμυνταίου έχει παύσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020.

Στην απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020/2021 ενώ διευρύνθηκαν τα είδη καυσίμων, για τα οποία χορηγείται το επίδομα, η τηλεθέρμανση εξαιρέθηκε.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των άριστων δεν τα κατάφερε. Η απόφαση αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή στη χάραξη δημόσιων πολιτικών, γιατί επιδοτούνται με διαφορετικό τρόπο καταναλωτές στην ίδια περιοχή που χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο. Δηλαδή κάτοικος που χρησιμοποιεί για θέρμανση βιομάζα με ατομική μονάδα – χρήση ατομικής θέρμανσης θα επιδοτείται ενώ αντίστοιχα κάτοικος που χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση που καίει βιομάζα δεν θα επιδοτείται. Εκτός από άδικη, που στερείται λογικής και επιχειρημάτων, η απόφαση είναι τελικά και άκρως αντιπεριβαλλοντική, αφού αντί να επιδοτεί τις πιο φιλικές για το περιβάλλον και συμβατές με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, επιλογές, όπως είναι η τηλεθέρμανση από βιομάζα, μη επιδοτώντας την, τελικά την υπονομεύει.

Αν λάβουμε υπόψη και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, όπου σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την επικράτεια, με ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, πρόσφατα τους -25 βαθμούς, τότε η απόφαση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης καθίσταται ακόμα πιο παράλογη. Με ποια λογική στερούνται περίπου 7.500 κάτοικοι της Π.Ε. Φλώρινας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, το επίδομα θέρμανσης;

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

«Ακατανόητη αδικία στο επίδομα θέρμανσης εις βάρος των χρηστών τηλεθέρμανσης στην πόλη του Αμυνταίου της Φλώρινας, της Π.Ε. δηλαδή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα»

Με την υπ’ αριθμ. Α.1275/2020/15.12.2020 απόφαση (Β' 5576/17-12-2020) καθορίστηκε η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2020/2021 που εκδόθηκε βάσει του άρθρου 79 του ν. 4756/2020. Η καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά σε αγορές που έγιναν μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020 και ολοκληρώθηκε 31 Ιανουαρίου 2021. Η δεύτερη θα αφορά αγορές έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Στο άρθρο 1 παρ.1 της ανωτέρω απόφασης, διευρύνθηκαν τα είδη καυσίμων, για τα οποία χορηγείται επίδομα θέρμανσης. Έτσι, εκτός από πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται πλέον και η κατανάλωση για θέρμανση από φυσικό αέριο, ή υγραέριο, ή καυσόξυλα, ή βιομάζα (πέλετ) που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 2 της απόφασης. Η διεύρυνση αυτή εξαιρεί τους χρήστες της τηλεθέρμανσης, οι οποίοι δεν δικαιούνται το αντίστοιχο επίδομα.

Παρόλο που υπήρξαν αντιδράσεις ήδη από τα ΔΤ του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το θέμα, πριν την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, από δημάρχους, φορείς κλπ (πχ Δήμαρχος Αμυνταίου, Δήμαρχος Κοζάνης), το δίκαιο αυτό αίτημα δεν εισακούστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Κ. Υπουργέ, όπως θα έχετε ενημερωθεί, στο Αμύνταιο (οικισμός Αμυνταίου, Λεβαίας, Φιλώτα) περίπου 2500 νοικοκυριά, 7500 πολίτες χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας βιώνει ήδη της επιπτώσεις της εμπροσθοβαρούς και βίαιης απολιγνιτοποίησης, δεδομένου ότι ΑΗΣ Αμυνταίου έχει παύσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020. Τελικά, διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν ενισχύετε τους κατοίκους της περιοχής αντίθετα τους αποκλείετε από την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Καμία συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων του επιτελικού κράτους; Εάν δεν γνωρίζετε στο Υπουργείο Οικονομικών τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, ρωτήστε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου αξιοποιούταν η απορριπτόμενη θερμότητα του ΑΗΣ Αμυνταίου. Μετά την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου, επιλέχθηκε ως εναλλακτική πηγή θερμότητας της τηλεθέρμανσης, η λειτουργία δύο λεβήτων παραγωγής θερμικής ενέργειας συνολικής ισχύος 30 ΜW, οι οποίοι πραγματοποιούν μικτή καύση βιομάζας με μικρή ποσότητα λιγνίτη.

Η επιλογή αυτή είναι εξαιρετική από περιβαλλοντική άποψη, οδήγησε όμως στην αύξηση του κόστους θέρμανσης των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αμυνταίου, «η απότομη μετάβαση σε καθεστώς αυτοπαραγωγής θερμικής ενέργειας από βιομάζα, ως απόρροια της απολιγνιτοποίησης της περιοχής μας και της απόσυρσης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους θέρμανσής των κατοίκων της περιοχής κατά 30% σε σχέση με το κόστος των προηγούμενων ετών (υπ’ αριθμ. 407/12.12.2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – ΑΔΑ: 6Θ5ΑΩΨΛ-ΤΤΚ), όπου λαμβάναμε έτοιμο θερμό νερό από τον ΑΗΣ Αμυνταίου.»

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των άριστων δεν τα κατάφερε. Με την απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, εκτός του ότι είναι κατάφορα άδικη για τους κατοίκους που εξυπηρετούνται από τηλεθέρμανση, ταυτόχρονα είναι παράλογη. Η απόφαση αυτή αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή στη χάραξη δημόσιων πολιτικών, γιατί βάσει αυτής της απόφασης θα επιδοτούνται με διαφορετικό τρόπο καταναλωτές στην ίδια περιοχή που χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο. Δηλαδή κάτοικος του Αμυνταίου που χρησιμοποιεί για θέρμανση βιομάζα με ατομική μονάδα – χρήση ατομικής θέρμανσης θα επιδοτείται ενώ αντίστοιχα κάτοικος του Αμυνταίου που χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση που καίει βιομάζα (κεντρικής θέρμανσης του οικισμού) δεν θα επιδοτείται. Εκτός από άδικη, που στερείται λογικής και επιχειρημάτων, η απόφαση είναι τελικά και άκρως αντιπεριβαλλοντική, αφού αντί να επιδοτεί τις πιο φιλικές για το περιβάλλον και συμβατές με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, επιλογές, όπως είναι η τηλεθέρμανση από βιομάζα, μη επιδοτώντας την, τελικά υπονομεύει την βιωσιμότητα της.

Αν λάβουμε υπόψη και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, όπου σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την επικράτεια, με ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, πρόσφατα τους -25 βαθμούς, τότε η απόφαση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης καθίσταται ακόμα πιο παράλογη. Με ποια λογική στερούνται περίπου 7.500 κάτοικοι της Π.Ε. Φλώρινας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, το επίδομα θέρμανσης;

Σημειώνουμε ότι η απολιγνιτοποίηση είναι ήδη παρούσα στο Αμύνταιο, ενώ σε όλη την ΠΔΜ καταγράφονται 2500 οι άνεργοι αυτή τη στιγμή απόρροια της απολιγνιτοποίησης. Η ΠΔΜ έχει ήδη τα πρωτεία στην ανεργία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτή λοιπόν την περιφέρεια και με αύξηση 30% του κόστους θέρμανσης της τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο λόγω της παύσης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου, οι κάτοικοι του Αμυνταίου, που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση για θέρμανση, έχουν εξαιρεθεί της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία και καινοτομία του επιτελικού κράτους των άριστων!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Γιατί εξαιρέσατε την τηλεθέρμανση από τη διεύρυνση των πηγών θέρμανσης που χορηγούνται με επίδομα θέρμανσης; Τι απαντάτε στους 7500 πολίτες του Αμυνταίου (οικισμός Αμυνταίου, Λεβαίας, Φιλώτα) της Περιφέρειας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, που δεν εντάσσονται στο επίδομα θέρμανσης;
  2. Θα τροποποιήσετε την υπ’ αριθμ. 1275/2020/15.12.2020 Απόφαση (Β' 5576/17-12-2020) σας σχετικά με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2020/2021,συμπεριλαμβάνοντας και την τηλεθέρμανση από βιομάζα στο άρθρο 1 παρ. 1 την ανωτέρω απόφασης εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του άρθρου 2;
  3. Θα επιδοτήσετε την τηλεθέρμανση κατά τη δεύτερη φάση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης ή αναδρομικά και την πρώτη φάση;
    1. Στο πλαίσιο της εμπροσθοβαρούς και βίαιης απολιγνιτοποίησης χωρίς σχέδιο και προετοιμασία που πραγματοποιείτε, πως θα αντισταθμίσετε την αύξηση κατά 30% στο κόστος θέρμανσης της τηλεθέρμανσης που καίει βιομάζα στο Αμύνταιο;
    2. Θα συμπεριλάβετε στην τροποποίηση όλες τις πόλεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση (κεντρική θέρμανση του οικισμού);


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Βαρδάκης Σωκράτης

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Φάμελλος Σωκράτης

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (Μίλτος)

Δημοφιλή Νέα

Αναστολή σχολικών τμημάτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έως τις 12 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού

Αναστολή σχολικών τμημάτων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έως τις 12 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού


Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  τη…

Σε ποιους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης εντοπιζόνται τα 32 κρούσματα κορωνοϊού της Τρίτης

Σε ποιους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης εντοπιζόνται τα 32 κρούσματα κορωνοϊού της Τρίτης


Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης γι…

Που εντοπίζονται τα 13 κρούσματα κορωνοϊού της Δευτέρας στην Π.Ε. Κοζάνης

Που εντοπίζονται τα 13 κρούσματα κορωνοϊού της Δευτέρας στην Π.Ε. Κοζάνης


Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης γι…

Δείτε σε πραγματικό χρόνο (LIVE) τους μετασεισμούς που γίνονται με επίκεντρο την Ελασσόνα

Δείτε σε πραγματικό χρόνο (LIVE) τους μετασεισμούς που γίνονται με επίκεντρο την Ελασσόνα


Δείτε σε πραγματικό χρόνο (LIVE) τους μετασεισμούς που γ…

Ισχυρός σεισμός 5.8 ρίχτερ και πάλι στην Ελασσόνα -

Ισχυρός σεισμός 5.8 ρίχτερ και πάλι στην Ελασσόνα - "Τρόμαξε" Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία


Ισχυρός σεισμός 5.8 ρίχτερ και πάλι στην Ελασσόνα - "Τρόμ…

Μάριος Λώλος - Φωτορεπόρτερ: «Αισχρή λογοκρισία από τα social media» (Ηχητικό)

Μάριος Λώλος - Φωτορεπόρτερ: «Αισχρή λογοκρισία από τα social media» (Ηχητικό)


Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφίες του επαγγελματία φωτορ…

Αλγόριθμοι...

Αλγόριθμοι...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Τέξας, 2021: Οι πρώτοι παγκοσμίως νεκροί λόγω πολλών «Α»ΠΕ (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Τέξας, 2021: Οι πρώτοι παγκοσμίως νεκροί λόγω πολλών «Α»ΠΕ (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14/2 όταν ένα μπλακάουτ σ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα