pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νίκος Σμυρναίος - Επίκουρος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Τουλούζης: "Το Facebook είναι δικαστής και αστυνόμος" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε τέτοια κλίμακα στην Ελλάδα».

«Όταν ένας χρήστης ανοίγει ένα λογαριασμό στο facebook και αρχίζει να ανεβάζει περιεχόμενο, ουσιαστικά μπαίνει σε μία εμπορική σχέση σαν να υπογραφεί ένα συμβόλαιο στο οποίο αποδέχεται τους όρους χρήσης, είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Τουλούζης, Νίκος Σμυρναίος. 

Ο κ Σμυρναίος εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι ότι εταιρείες όπως το facebook και το twitter είναι πολυεθνικές οι οποίες υπάγονται κυρίως στη νομοθεσία των ΗΠΑ και σε όρους χρήσεως, μια σειρά κανόνων που υποτίθεται ότι πρέπει να υπακούει ένας χρήστης.

Αν δεν υπακούει σε αυτούς τους κανόνες, το facebook έχει όλη την ελευθερία να πάρει τα μέτρα εκείνα που πιστεύει ότι είναι τα σωστά, δηλαδή να είναι ταυτόχρονα δικαστής και κατά κάποιο τρόπο και αστυνόμος.

Όπως είπε, στην περίπτωση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το facebook έκρινε σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια ότι οι περισσότερες αναφορές ήταν προβληματικές και αντίθετες με τους όρους χρήσεως και για αυτό το λόγο τις κατέβασε».

«Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά σημείωσε, υπογραμμίζοντας όμως, ότι ίσως να είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε τέτοια κλίμακα στην Ελλάδα».

Μάλιστα ανέφερε ότι «πρόκειται για πρακτική που είναι πολύ συνήθης, υπενθυμίζοντας ότι  έχει συμβεί κατά κόρον στο παρελθόν στη Γαλλία σε ότι αφορά τα κοινωνικά κινήματα με πιο πρόσφατα τα «κίτρινα γιλέκα». Επίσης  στην Αγγλία όπου πρόσφατα το socialist workers party λογοκρίθηκε, ενώ και στην Τουρκία αποκαλύφθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα μεγάλα κεφάλια του facebook, συμφώνησαν με την τουρκική κυβέρνηση να λογοκρίνουν σελίδες του YPG και των Κούρδων».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου