pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σπάρτακος και Ένωση zoomάρουν στο θέμα της απολιγνιτοποίησης συζητώντας με τους Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Κοζάνης και Φλώρινας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εφαρμόζοντας την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κοινής συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΝΩΣΗ

ξεκίνησε σήμερα ο πρώτος κύκλος των αποφασισθέντων διεξοδικών συζητήσεων,  με τους Βουλευτές της Ν.Δ, ώστε μέσα από τον διάλογο και τη διαμόρφωση των θέσεων (έτσι όπως αυτές θα προκύψουν μέσα από τις συναντήσεις)  να ασκηθούν πιέσεις, να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες και να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Το θέμα δεν είναι άλλο από: την απολογνιτοποίηση, το Master Plan (ωριμότητα –βιωσιμότητα-χρόνος υλοποίησης), το ΣΔΑΜ, οι θέσης εργασίας (διασφάλιση – δημιουργία νέων), η διασφάλιση λειτουργίας των Τηλεθερμάνσεων, η ασφάλεια εφοδιασμού το συστήματος, ο ρόλος των ¨συμφερόντων¨ στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα, οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διαδικασίας, για μία ακόμα φορά εκφράστηκε η πάγια θέση ότι οι λιγνίτες, η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων (και ποιες μπορεί να είναι αυτές) είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (άκρως απαραίτητα) για την ευστάθεια του συστήματος (αποδείχθηκε για πολλοστή φορά πρόσφατα), για την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και της βιομηχανίας, για την παροχή φθηνής και σταθερής ηλεκτρικής ενέργειας στον Έλληνα καταναλωτή και για την οικονομία της περιοχής.

Επίσης μεταφέρθηκε στους Βουλευτές η θέση-αντίθεση του Συνδικάτου περί βίαιης απολιγνιτοποίησης που η κυβέρνηση επιχειρεί.

Περαιτέρω, επισημάνθηκε η ανάγκη να βρεθούν ουσιαστικοί κόμβοι αλλά και να εμπλακούν περισσότεροι φορείς στην συζήτηση ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένη.

Στην διαδικασία συμμετείχαν τα Προεδρεία των δύο Σωματείων ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ  και ΕΝΩΣΗΣ Μόσχο Μόσχου - Αθανάσιος Μάστορας και Στογιάννης Ηλίας – Νικόλαος Ματιάκης , το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γεώργιος Αδαμίδης – Αντώνης Καρράς, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Παντελής Καραλευθέρης και Νίκος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Ελευθέριος Αδάμ και οι Βουλευτές Ν.Δ Π.Ε Κοζάνης : Στάθης Κωνσταντινίδης Παρασκευή Βρυζίδου Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γεώργιος Αμανατίδης  και Π.Ε. Φλώρινας Αντωνιάδης Ιωάννης.

Γραφείο Τύπου

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.