figourini banner 1 2021

banner3

Κοινωνικές ανισότητες και αυταρχισμός: Δύο βόμβες στα θεμέλια της Δημοκρατίας (του Μιχάλη Ψύλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Δώστε σε όλους μια δίκαιη ευκαιρία»: Ένα σύνθημα που συνήθως ακούμε να προβάλουν τα κόμματα της Αριστεράς .Κι όμως! Το διακηρύσσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη ,ανήμερα Πρωταπριλιά, στην ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού. Και δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο αστείο! Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αντιπροσωπεύει παραδοσιακά τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές ,αξιώνει σήμερα «αποφασιστική δράση για την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας».

Όχι, το ΔΝΤ δεν τρελάθηκε ξαφνικά. Ούτε η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ,που το διευθύνει, νοστάλγησε τον αλήστου μνήμης «υπαρκτό σοσιαλισμό» των παιδικών της χρόνων. Απλώς , το ΔΝΤ βλέπει πέρα από τη …μύτη του και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου :«Η πανδημία Covid-19 εντείνει τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής ανισότητας» και αν δεν δοθεί σε όλους μια δίκαιη ευκαιρία ,«υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής», προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός. Με φρασεολογία που θυμίζει ανακοίνωση της… άκρας Αριστεράς, το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις «να βελτιώσουν την πρόσβαση των πολιτών σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες - όπως η υγειονομική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού) και η εκπαίδευση - και να ενισχύσουν τις πολιτικές αναδιανομής». Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συμπληρωθούν από μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της συνολικής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να συμβάλει σε πιο συνεκτικές κοινωνίες».

Το ΔΝΤ δεν μένει μόνο στις διαπιστώσεις ,αλλά διατυπώνει και συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι «για να σπάσει ο κύκλος της ανισότητας , οι κυβερνήσεις πρέπει να αναδιανείμουν τον πλούτο» . Για παράδειγμα: «Εάν οι κυβερνήσεις αύξησαν τις δαπάνες για την εκπαίδευση κατά 1% του ΑΕΠ, θα μπορούσαν να μειώσουν το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων οικογενειών σχεδόν κατά το ένα τρίτο.

Δεύτερο παράδειγμα: «Η κρίση COVID-19 κατέδειξε τη ζωτική σημασία ενός καλού, δημόσιου δικτύου κοινωνικής ασφάλισης …Και οι αυξημένες κοινωνικές δαπάνες είναι αποτελεσματικές για τη μείωση της φτώχειας μόνο όταν παρέχουν επαρκή βοήθεια και καλύπτουν τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας». Που θα βρεθούν τα χρήματα; Και πάλι με συνθηματολογία… «αριστερής» οργάνωσης, το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να αυξήσουν την φορολογία στα υψηλά εισοδήματα και να εκσυγχρονίσουν τη φορολογία των εταιρειών ,για την αποφυγή της φοροδιαφυγής!

Ως εργαλείο , προτείνει μάλιστα την «ανάπτυξη και συντήρηση ολοκληρωμένων κοινωνικών μητρώων με ένα αξιόπιστο σύστημα αναγνώρισης πολιτών είναι μια καλή επένδυση. Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν ιδανικά να συμπληρωθούν από αποτελεσματικούς μηχανισμούς διανομής, όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές και, όπου η πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς είναι περιορισμένη, μέσω μεταφοράς χρημάτων μέσω των κινητών τηλεφώνων» αναφέρει το ΔΝΤ.

Προτάσεις και ιδέες που ίσως ακούγονται ουτοπικές για τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους αφήνουν ασύδοτη την «αγορά» να επιλύει τα προβλήματα με πολιτικές κοινωνικού δαρβινισμού . Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…

Ακτίνα φωτός από την Αμερική

Μέσα σε αυτή την κοινωνική καταχνιά ,εμφανίστηκε πάντως και μια ακτίνα φωτός: Το «Αμερικανικό Σχέδιο για την Απασχόληση», που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και βάζει τα γυαλιά στην ΕΕ , που ενέκρινε μόλις 750 δις ευρώ και ουδείς γνωρίζει πότε κι αν θα δοθούν στις χώρες μέλη , λόγω και της αντίθεσης του Γερμανικού Συνταγματικού δικαστηρίου. Το σχέδιο Μπάιντεν προβλέπει επενδύσεις άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Ενα πρόγραμμα δημοσίων έργων, αλλά και επενδύσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής. Ένα σχέδιο που εκπονείται «μια φορά κάθε γενιά και σε 50 χρόνια θα πουν: Αυτή ήταν η στιγμή που η Αμερική κέρδισε το μέλλον της », τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, στην ομιλία του στο Πίτσμπουργκ, καθώς το πρόγραμμά του θυμίζει έντονα το «new deal» του Ρούζβελτ. Ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί παράλληλα με το «πακέτο» των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ήδη ψηφιστεί από το Κογκρέσο και έχει αρχίσει να υλοποιείται για την ανακούφιση των οικονομικώς πληγέντων από την πανδημία.

Το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης, προβλέπει, για παράδειγμα, την αύξηση από το 21% στο 28% του συντελεστή εταιρικών φόρων και αλλαγές στο Φορολογικό Κώδικα ώστε να κλείσουν τα «παραθυράκια» που επιτρέπουν στις αμερικανικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν και να εγγράφουν κέρδη τους σε τρίτες χώρες.

Ο Μπάιντεν φαίνεται έτοιμος ακόμη και να συγκρουστεί με τους επιχειρηματικούς κολοσσούς για να βρει τα χρήματα για το γιγαντιαίο πρόγραμμά του. «Θα βάλουμε τέλος στην πρακτική της Amazon και άλλων μεγάλων εταιρειών που πληρώνουν μηδενικούς ή μηδαμινούς φόρους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση» διακήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Η Amazon είναι μία από τις 91 εταιρείες στον κατάλογο του Fortune 500 που εκμεταλλεύονται διάφορα κενά μέσω των οποίων δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος. Σε αντίθεση με τις οικογένειες της μεσαίας τάξης που φορολογούνται με ποσοστό άνω του 20%», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Αυτό θα το σταματήσω» πρόσθεσε.

Τα λεγόμενα Golden Boys της Wall Street επίσης αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο: Το συνολικό ποσό των μπόνους για 182.100 golden boys της Wall Street το 2020 ήταν 31,7 δισεκατομμύρια δολάρια -ένα ποσό που θα έφτανε για τη μισθοδοσία ενός εκατομμυρίου εργαζομένων για ένα χρόνο, με ωρομίσθιο 15 δολαρίων. Διπλάσιο δηλαδή από αυτό που ισχύει σήμερα στην Αμερική. Από το 1985 μάλιστα, κατά μέσο όρο, τα μπόνους στη Wall Street έχουν αυξηθεί κατά … 1.217% , από 13.970 δολάρια σε 184.000 δολάρια το 2020. Αν το κατώτατο ωρομίσθιο των Αμερικανών εργαζομένων είχε αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα ήταν σήμερα 7,25 δολάρια ,αλλά 44.12 δολάρια… Την ίδια ώρα ,η φοροδιαφυγή οργιάζει στα πολύ υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με στοιχεία μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί κρύβουν τουλάχιστον το ένα πέμπτο των εισοδημάτων τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διακήρυξε κατά την ανάληψή των καθηκόντων του ότι η εταιρική διαφθορά συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Και όχι μόνο. Δεσμεύτηκε να αναλάβει εκστρατεία και στο εξωτερικό ενάντια «σε ηγέτες που κλέβουν τον λαό τους και κρύβονται πίσω από ανώνυμες μετωπικές εταιρείες» τόνισε ο Μπάιντεν σκιαγραφώντας την εξωτερική του πολιτική. «Θα ηγηθώ διεθνών προσπαθειών για διαφάνεια στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενάντια στους παράνομους φορολογικούς παραδείσους, την αποκάλυψη κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δούρειος Ιππος της…Ακρας Αριστεράς»

Για «σοσιαλιστικό εκδημοκρατισμό» μέσω της εφαρμογής «σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής» στην Αμερική κάνει μάλιστα λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Μόνο που σε αυτή την πολιτική Μπάιντεν αναμένεται σκληρή αντίδραση από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς κύκλους. Για παράδειγμα, η αντίδραση των νεοφιλελεύθερων Ρεπουμπλικάνων στο «σχέδιο για την απασχόληση» ήταν από απορριπτική έως καχύποπτη. «Δούρειο Ίππο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της άκρας Αριστεράς» χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ .Επαναλαμβάνοντας τις τετριμμένες νεοφιλελεύθερες δοξασίες ότι « οι προτεινόμενες αυξήσεις της φορολόγησης των πλουσίων θα σκοτώσουν θέσεις εργασίας και θα φρενάρουν τις μισθολογικές αυξήσεις». Οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται πάντως να «σκοτώσουν» στη Γερουσία το πρόγραμμα για την απασχόληση , αφού για την έγκρισή του απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον 60 ψήφων. Στο αντίπαλο στρατόπεδο συγκαταλέγονται άλλωστε και κάποιοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές, που ανησυχούν για την επανεκλογή τους καθώς στηρίζονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Το τέλος της «ανοιχτής κοινωνίας»;

«Οι δημοκράτες πρέπει όμως να επιβιώσουν και να υπερασπιστούν τις αξίες τους» γράφει η γερμανική Suddeutsche Zeitung. Και η αισιοδοξία είναι αναγκαία στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε σήμερα, καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει έναν πόλεμο, υγειονομικό και κοινωνικό . Το 1945, μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο ,ο αυστριακός φιλόσοφος Καρλ Πόπερ στο περίφημο έργο του «Η Ανοιχτή Κοινωνία και οι Εχθροί της», περιέγραφε μια σύγκρουση ανάμεσα στη φιλελεύθερη δημοκρατία και τον αυταρχισμό. Τη σύγκρουση αυτή ,η πανδημία την έχει καταστήσει ακόμη πιο επικίνδυνη . Η «ανοιχτή κοινωνία» του Πόπερ έχει εξελιχθεί σε «κλειστή» , όπου τα πάντα ρυθμίζονται από απρόσωπες δομές και αλλοπρόσαλλες πολλές φορές αποφάσεις. Εξαλείφοντας και τον παραμικρό χώρος για ελευθερία, δημιουργικότητα και προσωπική ευθύνη και επιλογή. Αποφάσεις για lock down και άνοιγμα ,κατά το δοκούν ,με πολιτικά κριτήρια και με βάση το πολιτικό κόστος. Με την καλλιέργεια του φόβου ως εργαλείου υποταγής . Ώστε να μην είναι δυνατή η ρήση του Πόπερ ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσεις μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι λάθη είναι ικανή να κάνει» . Να μην διερωτώμεθα δηλαδή για τα λάθη των ηγετών. Μόνο να υπακούμε. Τυφλά. Και όταν αντιδράς, να κατηγορείσαι ως υποκινητής της βίας. Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με την φιλελεύθερη δημοκρατία, την οποία υποστηρίζει ο Πόπερ; Η γερμανική Suddeutsche Zeitung προειδοποιεί ότι οι κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον ακραίο αυταρχισμό, αν οι ηγεσίες της Δύσης επιχειρήσουν να λύσουν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με αντιδημοκρατικά μέσα. Γιατί έτσι ρίχνουν νερό στο μύλο του κάθε Ορμπαν ,της κάθε Μαρίν Λε Πεν, να εμφανίζονται ως λυτρωτές. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της «ανοιχτής κοινωνίας» …

Δημοφιλή Νέα

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο…  (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)


Από οπού και να το πιάσεις το πράγμα βρωμάει. Ποιος αμφ…

Ο Γιάννης Ασφαλτίδης για τις ζημιές από την παγωνιά στις δενδροκαλλιέργειες του Μεσοβούνου. Ποιες τεχνολογικές λύσεις μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να προστατευθούν κερασιές και μηλιές (video)
Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης

Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης


Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκε…

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)


Λέγεται πολλές φορές ότι «αυτοί θα φάνε και τα πόμολα π…

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv


Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση και την Π…

“ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ” SKY fm 99.7  | Ακούστε τώρα τη ραδιοφωνική εκπομπή του Π. Τσαρτσιανίδη - Καλεσμένοι: Θόδωρος Καρυπίδης, Σοφία Σακοράφα, Κώστας Παπαδάκης (ηχητικό)
Διαδικτυακή εκδήλωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Μακεδονίας «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» (video)
Η Ελληνοφρένεια στο kozani.tv | Ακούστε την χθεσινή εκπομπή της Παρασκευής (16-04-21) {Ηχητικό}

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα