figourini banner 1 2021

banner3

Η ΕΕ πήγε στην Αγκυρα για να παίξει το παιγνίδι του Ερντογάν (του Μιχάλη Ψύλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θα πρέπει να το παραδεχτούμε! Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέρει από …μπάλα. Αλλά κυρίως να στήνει το παιγνίδι. Δεν πίστευαν στα μάτια τους φθάνοντας

χθες στην Αγκυρα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Σαρλ Μισέλ, όταν οι διπλωμάτες που τους συνόδευαν τους έδειξαν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων: «Συνταξιούχοι χουντικοί» έγραφε η Yeni Safak. Για μια «κακόβουλη απόπειρα» έκανε λόγο η Milliyet. Οι Ναύαρχοι βυθίστηκαν» σημείωνε η Korkusuz. «Στόχος οι θεσμοί της Τουρκίας», έγραφε η Dirilis Postasi . «Προφανής απειλή για το Σύνταγμα» τόνιζε η Yeni Birlik και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες στοχοποιούσαν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το CHP στο επίκεντρο» της απόπειρας πραξικοπήματος, υποστήριζε με «ξύλινα γράμματα» η Turkiye. «Το ίδιο το CHP στο επίκεντρο» ήταν ο τίτλος της Yeni Akit και της Takvim. Λες και το ήξερε ο Ερντογάν όταν δήλωνε μια ημέρα πριν :«Θα το δείτε σύντομα στα μέσα ενημέρωσης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του θέματος ».

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι αμέσως μετά υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον των ναυάρχων από 910 ενώσεις, 408 ίδρύματα ,27 πανεπιστήμια, 114 επιμελητήρια, 550 συνδικάτα, 46 ομοσπονδίες σε 81 επαρχίες της χώρας.

Το σκηνικό είχε στηθεί! Εστω και άκομψα. Το καθεστώς Ερντογάν υποδεχόταν την ηγεσία της ΕΕ ως …θύμα κάποιων επίδοξων πραξικοπηματιών- των 104 απόστρατων ναυάρχων .Που τι ζήτησαν; Να μην ακυρωθεί η Συνθήκη του Μοντρέ του1936 ,που καθορίζει το καθεστώς ναυσιπλοίας από και προς τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω του Βοσπόρου.

« Οι ναύαρχοι σχεδίαζαν πραξικόπημα μέσα στη νύχτα» δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σκληροπυρηνικός υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού την ώρα που το αεροσκάφος της ΕΕ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Αγκυρας. «Το γεγονός ότι η κοινή ανακοίνωση των ναυάρχων δόθηκε στη δημοσιότητα τα μεσάνυχτα, δείχνει πραξικόπημα», κραύγαζε ο Σοϊλού ,που προαλείφεται για διάδοχος του Ερντογάν. «Το CHP -το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,βρίσκεται πίσω από την απόπειρα» πρόσθεσε μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε «γράψει» και τα πρωτοσέλιδα των περισσότερων φιλο-κυβερνητικών εφημερίδων.

Ο Σοϊλού φάνηκε μάλιστα να μην αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κατηγορία ότι ενορχήστρωσε το …πραξικόπημα. «Δεν μπορεί να υπάρξει πραξικόπημα χωρίς κάποιο πολιτικό κέντρο που να κατευθύνει την επιχείρηση. Το κέντρο πολιτικής επιχείρησης του πραξικοπήματος του 1960 (κατά του Αντνάν Μεντερές) ήταν το CHP. Η ερμηνεία μιας τέτοιας εικόνας απαιτεί ευθύνη από εμάς και πρέπει να μεταφέρουμε τα γεγονότα στους πολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού.

Η γερμανική Suddeutsche Zeitung εκτιμά πάντως ότι «εκτός από την ανεπιθύμητη κριτική εναντίον της κυβέρνησης ,ο λόγος για τη σκληρή πολιτική καταστολής του Ερντογάν είναι ότι πιθανώς θέλει να εκκαθαρίσει τις ένοπλες δυνάμεις και από τους τελευταίους Κεμαλιστές, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν ο προμαχώνας των Κεμαλιστών και των κοσμικών, που επικαλούνται την ιδεολογία του ιδρυτή του κράτους Κεμάλ Ατατούρκ και απορρίπτουν την ισλαμιστική πολιτική του Ερντογάν» υπενθυμίζει η SZ..

Ο πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR), Ερζά Τουρμέν διερωτάται μάλιστα τι κακό έκαναν οι απόστρατοι ναύαρχοι πέρα από το να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. «Δυστυχώς στην Τουρκία ,όπως και στις περισσότερες χώρες που παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης , οι διώξεις έχουν γίνει εργαλείο που χρησιμοποιείται για την τιμωρία των αντιφρονούντων»… «Ζούμε μια αυτοκρατορία φόβου» λέει ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης Τουργκούτ Καζάν, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις διώξεις των ναυάρχων. «Το Σύνταγμα λέει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις σκέψεις και τις απόψεις του ατομικά ή συλλογικά»

«Κοροϊδία στους Τούρκους δημοκράτες»

Μέσα σε αυτό το ψυχροπολεμικό και υστερικό κλίμα ,η φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Λευκό Παλάτι της Αγκυρας. Ο Ερντογάν φρόντισε να τους ενημερώσει για το «πραξικόπημα» και να καταστήσει σαφές βέβαια ότι η «δημοκρατία» θα νικήσει. Σε αυτό το τέλεια στημένο σκηνικό, οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ είναι ζήτημα αν σκέφτηκαν να ψελλίσουν κάτι για τις ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία. Για την απόσυρση της χώρας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών από τη βία. Ή για τις φυλακίσεις βουλευτών ,τις διώξεις δημοσιογράφων ή την απόπειρα να τεθεί εκτός νόμου το φιλο-Κουρδικό HDP-το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Τουρκία. Η φον ντερ Λάιεν επαίνεσε μετά τη συνάντηση τον Ερντογάν δηλώνοντας ότι «η Τουρκία έδειξε πραγματικά ότι θέλει να δημιουργήσει ξανά με την ΕΕ μια σχέση με εποικοδομητικό τρόπο. Ηρθαμε να δώσουμε ώθηση στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Συζητήσαμε τη συνεργασία σε τομείς που θα προσφέρουν οφέλη και στις δύο πλευρές» τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισε την αξία της «οικονομικής συνεργασίας της ΕΕ με την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο συνδέεται με την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Τουρκία».

Ο βουλευτής των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ επέκρινε έντονα την επίσκεψη στην Αγκυρα. «Το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ συναντούν τώρα τον Ερντογάν για να του κάνουν “δώρα” αποτελεί αυτο-υπονόμευση των Βρυξελλών και κοροϊδία για όλους τους δημοκράτες στην Τουρκία», έγραψε ο Οζντεμίρ στο twitter

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel είχε ζητήσει μάλιστα να ματαιωθεί η επίσκεψη των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αγκυρα.

«Η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα πρέπει να ακυρώσουν την επίσκεψή τους στην Τουρκία. Γιατί όταν αξιολογούν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω μιας νέας κλιμάκωσης της καταστολής, δείχνουν ότι δεν μετράνε πλέον για την Ευρώπη το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η ΕΕ βλέπει μόνο τη συνεργασία του Ερντογάν στην προσφυγική κρίση και στη διαμάχη στην ανατολική Μεσόγειο» έγραφε η γερμανική εφημερίδα την παραμονή της επίσκεψης. Τόνιζε μάλιστα η Tagesspiegel ότι «η ακύρωση της επίσκεψης θα έστελνε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ότι πρέπει να τηρήσει τους δημοκρατικούς κανόνες του παιχνιδιού εάν θέλει μια θετική σχέση με την Ευρώπη». Δυστυχώς όμως!

«Η ΕΕ ανέχεται τις παραβιάσεις της δημοκρατίας στην Τουρκία επειδή δεν θέλει να εξοργίσει τον Ερντογάν. Οι αυθαίρετες συλλήψεις αντιπάλων της κυβέρνησης στην Τουρκία έχουν αγνοηθεί εδώ και πολύ καιρό. Η αντιπολίτευση και η κοινωνία των πολιτών αισθάνονται εγκαταλειμμένες από την Ευρώπη». Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch είναι σαφής στην αξιολόγησή της και τονίζει: «Όσο πιο πολύ πιεσμένος είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο πιο ήρεμη θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» Και για αυτό «πρέπει επειγόντως να επανεξετάσει η ΕΕ την προσέγγισή της και να συνδέσει την ορατή πρόοδο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την έναρξη των συνομιλιών για μια τελωνειακή ένωση» προσθέτει η ανθρωπιστική οργάνωση . «Μια θετική ατζέντα που παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ δεν είναι θετική» τονίζει και ο βουλευτής και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ,Μιτάτ Σανκάρ, ο οποίος είναι και συμπρόεδρος του HDP ,που απειλείται να τεθεί εκτός νόμου.

«Η ΕΕ, η οποία ορίζεται ως δημοκρατική κοινότητα αξιών, αποδέχεται ότι μια υποψήφια χώρα όπως η Τουρκία περιφρονεί αυτές τις αξίες» σημειώνει με έκδηλη οργή η γερμανική Tagesspiegel, σχολιάζοντας πικρόχολα ότι «ο Ερντογάν μπορεί να αισθάνεται ενθουσιασμένος για την πορεία του. Ο ίδιος προκάλεσε τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο - και τώρα η ΕΕ θέλει να τον ανταμείψει με εμπορικές διευκολύνσεις, αν σταματήσει να το κάνει. Αυτή η πολιτική της ΕΕ δεν είναι μόνο υποκριτική, αλλά και αντιπαραγωγική. Ο Ερντογάν δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να ανακουφιστεί μόνο με μερικές παραχωρήσεις» σημειώνει η Tagesspiegel.

Αγκαλιά με τον Ερντογάν

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) προειδοποιεί ότι την ώρα που «η πολιτική πορεία της Τουρκίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία και όχι μόνο στη Γερμανία, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΕΕ μετέβησαν στην Αγκυρα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες για ευρύτερη συνεργασία… Θέλουν να αναδείξουν τις δυνατότητες επέκτασης των σχέσεων με την Τουρκία - αν και η χώρα έχει να επιδείξει πρόσφατα κατάφωρες παραβιάσεις στο κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης. Η επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μια διπλωματική πράξη. Μπορεί να πετύχει η αγκαλιά με τον Ερντογάν;»

Μπορεί η Τουρκία να εμφανίστηκε κάπως πρόθυμη να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά απλώς κάνει προσωρινά την … την «πάπια», όπως λέει ο λαός μας. Με την τουρκική οικονομία να βυθίζεται ,τη φτώχεια και την ανεργία να αυξάνονται, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Ερντογάν θα ήταν βέβαια η επιβολή σοβαρών ευρωπαϊκών κυρώσεων. Σε μια περίοδο μάλιστα που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για να μην μεγαλώσει κι άλλο η λαϊκή δυσαρέσκεια. Δυστυχώς, το Βερολίνο και η ηγεσία της ΕΕ , όχι μόνο αρνούνται να εγκαταλείψουν τον Ερντογάν ,αλλά τον ενισχύουν κιόλας με κάθε μέσο, καθώς φοβούνται την ενδεχόμενη αλλαγή εξουσίας στην Αγκυρα.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα δει τη διαφορά μέσω του διαλόγου;» είναι το ερώτημα που θέτει το Γερμανικό Πρακτορείο. « Οι παρατηρητές είναι σκεπτικοί σχετικά με αυτό» είναι η απάντηση που δίνει. «Η ΕΕ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι πλέον η εσωτερική πολιτική κατάσταση που καθοδηγεί τη δράση της έναντι της Τουρκίας, αλλά η εξωτερική πολιτική», λέει ο Γκίντερ Ζέφερτ , επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τουρκικών Σπουδών (CATS) στο Βερολίνο και προσθέτει: «Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Ερντογάν να είναι διακριτικός με την ΕΕ.»

Δημοφιλή Νέα

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο…  (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)


Από οπού και να το πιάσεις το πράγμα βρωμάει. Ποιος αμφ…

Ο Γιάννης Ασφαλτίδης για τις ζημιές από την παγωνιά στις δενδροκαλλιέργειες του Μεσοβούνου. Ποιες τεχνολογικές λύσεις μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να προστατευθούν κερασιές και μηλιές (video)
Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης

Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης


Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκε…

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)


Λέγεται πολλές φορές ότι «αυτοί θα φάνε και τα πόμολα π…

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv


Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση και την Π…

“ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ” SKY fm 99.7  | Ακούστε τώρα τη ραδιοφωνική εκπομπή του Π. Τσαρτσιανίδη - Καλεσμένοι: Θόδωρος Καρυπίδης, Σοφία Σακοράφα, Κώστας Παπαδάκης (ηχητικό)
Διαδικτυακή εκδήλωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Μακεδονίας «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» (video)
Η Ελληνοφρένεια στο kozani.tv | Ακούστε την χθεσινή εκπομπή της Παρασκευής (16-04-21) {Ηχητικό}

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα