figourini banner 1 2021

banner3

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου στο tvxs.gr: "Τα μισά καταστήματα στο κέντρο δεν άνοιξαν - Θα ζητήσουμε άρση του ραντεβού ανά κατάστημα"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι μισές περίπου επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας δεν άνοιξαν τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού

Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Μιλώντας στο tvxs.gr ο κ. Χατζηθεοδοσίου ερμηνεύει την επιλογή επιχειρηματιών να παραμείνουν κλειστοί και περιγράφει τις ανάγκες τους μετά από ένα χρόνο διαδοχικών lockdown και με συσσωρευμένα χρέη.
 
«Δευτέρα και Τρίτη περπάτησα ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας. Το 50% των μαγαζιών στο κέντρο δεν άνοιξαν, παρά το γεγονός ότι στο εξής δε θα δικαιούνται μέτρα στήριξης», λέει στο tvxs.gr ο πρόεδρος του ΕΕΑ, που ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία του σχετικά με το επόμενο διάστημα: «Προς το παρόν η κίνηση περιορισμένη, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα», τονίζει.
 
Στο ερώτημα γιατί αρκετοί επιχειρηματίες προτίμησαν να μείνουν κλειστοί, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δίνει κάποιες πιθανές εξηγήσεις. «Ένα ανοιχτό μαγαζί χωρίς αρκετούς πελάτες έχει περισσότερα έξοδα από ένα κλειστό μαγαζί. Οπότε εικάζω ότι ορισμένοι επιχειρηματίες αφήνουν λίγο χρόνο να δουν πώς θα πάει η κίνηση και ύστερα να ανοίξουν. Άλλοι φοβούνται πως μετά το άνοιγμα θα ακολουθήσει νέο κλείσιμο, νέο lockdown πως θα έχουν αγοράσει εμπόρευμα που δε θα μπορέσουν να πουλήσουν. Άλλοι ίσως στοχεύουν περισσότερο στους τουρίστες και δρομολογούν το άνοιγμα κοντά στις πρώτες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.
 
Θα ζητήσουν την άρση του υποχρεωτικού ραντεβού
 
Η περιορισμένη κίνηση στους εμπορικούς δρόμους κατά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σχετίζεται σύμφωνα με τον κο. Χατζηθεοδοσίου με δύο παράγοντες. «Πρώτον φυσικά είναι η έξαρση της πανδημίας. Η ψυχολογία του κόσμου όταν μαθαίνει για 4.500 κρούσματα και 800 διασωληνωμένους δεν είναι η καλύτερη. Κι έπειτα το υποχρεωτικό ραντεβού με μήνυμα ανά κατάστημα δεν είναι λειτουργικό στο λιανεμπόριο. Επειδή δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις e-shop, ορισμένοι καταναλωτές φοβούνται ότι δε θα βρουν αυτό που ψάχνουν και για να πάνε σε άλλο κατάστημα θα πρέπει να στείλουν νέο μήνυμα. Αυτό λειτουργεί αποθαρρυντικά».
 
Για να λυθεί αυτό το ζήτημα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο σκοπεύει να κινηθεί προς την κυβέρνηση. «Εμείς λοιπόν θα ξαναζητήσουμε να σταματήσει αυτή η υποχρέωση του ραντεβού για κάθε κατάστημα, να επιστρέψουμε δηλαδή στη λογική του click in shop όπως εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα. Πουθενά δε διαπιστώθηκε συνωστισμός. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει ο περιορισμός των 3 ωρών και του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα», σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
 
«Οι τοπικές αγορές είναι σχεδόν αυτάρκεις»
 
Θέσαμε στον πρόεδρο του ΕΕΑ το πρόβλημα του συνωστιμού που δημιουργείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την μετακίνηση καταναλωτών προς τις περιοχές με μεγάλες «αγορές».
«Θα πρέπει ο καταναλωτής να προτιμά τα μαγαζιά της περιοχής του. Δε θα ήμασταν αντίθετοι στο να περιοριστεί η μετακίνηση για τα ψώνια εντός του δήμου. Προτέινουμε τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πάντα. Όλες οι τοπικές αγορές είναι σχετικά αυτάρκεις», υπογραμμίζει.
 
Τί ζητούν οι έμποροι από την κυβέρνηση
 
Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Αττικής δεν έχουν λάβει κάποια επιπλέον ενίσχυση από την κυβέρνηση, κάποιο ποσό που θα αντιστοιχεί σαν κεφάλαιο κίνησης, σαν κι αυτό που εγκρίθηκε για την εστίαση. «Είναι σαφώς θετική η απόφαση να μην καταβληθούν τα ενοίκια και του Απριλίου. Όμως δεν αρκεί σε καμία περίπτωση. Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου ζητούν στήριξη κι ενώ είναι ανοιχτές, ανάλογη με αυτή που θα δοθεί στην εστίαση», λέει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
 
Εξηγεί ότι πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν κεφάλαιο προκειμένου να γεμίσουν τα ράφια τους εν όψει της καλοκαιρινής σαιζόν. «Στις χειμερινές εκπτώσεις ο τζίρος ήταν 1 δισ ευρώ, από 5,5 που ήταν πέρυσι. Πολλοί επιχειρηματίες χρωστούν στους προμηθευτές τους χρήματα κι έτσι δυσκολεύονται να αγοράσουν νέο εμπόρευμα. Αυτό είναι το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, αλλά όχι το μοναδικό», σημειώνει.
 
«Σε επόμενο στάδιο υπάρχουν πολλά θέματα προς επίλυση κι άρα δικά μας αιτήματα. Με το ιδιωτικό χρέος να έχει εκτοξευθεί στα 215 δισ., θα πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα να εξυπηρετηθεί. Ένα άλλο θέμα είναι η απαίτηση 250 από τους 330 δήμους της χώρας, να πληρωθούν κανονικά τα τέλη πεζοδρομίου. Προς το παρόν στεκόμαστε στο τί είναι απαραίτητο για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο…  (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

«Δίκαιη μετάβαση» το μεγάλο κόλπο… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)


Από οπού και να το πιάσεις το πράγμα βρωμάει. Ποιος αμφ…

Ο Γιάννης Ασφαλτίδης για τις ζημιές από την παγωνιά στις δενδροκαλλιέργειες του Μεσοβούνου. Ποιες τεχνολογικές λύσεις μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να προστατευθούν κερασιές και μηλιές (video)
Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης

Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής στην Π.Ε. Κοζάνης


Που εντοπίστηκαν τα 61 κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκε…

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)

thepressproject.gr | Ανασκόπηση S07E27: ΠΟΜΟΛΑ | Τι συνέβη όσο κοίταζες την πανδημία (video)


Λέγεται πολλές φορές ότι «αυτοί θα φάνε και τα πόμολα π…

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv

Κυριακή 18 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ ο Θόδωρος Καρυπίδης στο kozani.tv


Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση και την Π…

“ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ” SKY fm 99.7  | Ακούστε τώρα τη ραδιοφωνική εκπομπή του Π. Τσαρτσιανίδη - Καλεσμένοι: Θόδωρος Καρυπίδης, Σοφία Σακοράφα, Κώστας Παπαδάκης (ηχητικό)
Διαδικτυακή εκδήλωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Μακεδονίας «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» (video)
Η Ελληνοφρένεια στο kozani.tv | Ακούστε την χθεσινή εκπομπή της Παρασκευής (16-04-21) {Ηχητικό}

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα