pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας: "Θρίαμβος των εμπρηστών στην Άρνισσα, έναντι των κρατικών αρχών!"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αν ήταν αθλητικός αγώνας θα μπορούσαμε να τον περιγράψουμε κάπως έτσι. Οι εμπρηστές αντιμετώπισαν τις κρατικές αρχές στην έδρα τους κερδίζοντας

την αμήχανη κρατική ομάδα, η οποία ηττήθηκε κατά κράτος. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις καύσεις των καλαμιώνων κάθε δύο μέρες;;;

Έχουμε επισημάνει και θα εξακολουθούμε να το δηλώνουμε, πως είναι η ατιμωρησία που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών. Όσο κι αν η ΠΕ Πέλλας αισθάνθηκε την ανάγκη ν απολογηθεί με δελτίο τύπου, δεν έπεισε κανέναν. Και δεν έπεισε κανέναν γιατί με ευχολόγια και μεγάλα λόγια δεν σταματούν οι εμπρησμοί. Στο ίδιο δελτίο τύπου δηλώνονται τα εξής: “Θεωρούμε σκόπιμο εν συντομία, να κάνουμε αναφορά στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης, που δόθηκαν με προσωρινή διανομή το 1996, ώστε να φυτευτούν ετήσιες καλλιέργειες. Αντί όμως για ετήσιες καλλιέργειες μεγάλο μέρος αυτών φυτεύτηκε με πολυετείς φυτείες δέντρων (παλμέτες κ.α.)”.

Και το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής. Αν όπως ισχυρίζεται η ΠΕ Πέλλας στις εκτάσεις δεν καλλιεργήθηκαν μονοετείς καλλιέργειες,γιατί ακόμη και σήμερα δεν έχει προβεί σε διοικητική αποβολή;;; Γιατί επιτρέπει σε περιοχή Νatura ,την καλλιέργεια δέντρων και μάλιστα σε καταπατημένες εκτάσεις που φτάνουν ως την όχθη της λίμνης;;; Στην αεροφωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου μπορεί κανείς να διακρίνει πως οι εμπρηστές-καταπατητές δουλεύουν οργανωμένα και συστηματικά, σ αντίθεση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Οι περσινές πυρκαγιές έγιναν φυτώριο που φτάνει ως το νερό και οι φετινές   θα το επεκτείνουν δεξιά κι αριστερά. Σε δήλωσή του, ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Η αυθαίρετη και παράλογη πρόκληση πυρκαγιών σε παραλίμνιες περιοχές της Βεγορίτιδας με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητη. Οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Οπως τιμωρήθηκαν ως τώρα ,θα προσθέταμε εμείς.!

Κι ας μην επικαλείται η ΠΕ την συναρμοδιότητα πολλών υπηρεσιών και υπουργείων για να δικαιολογήσει την απραξία της. Στην ίδια χώρα ζούμε. Μέσα σ ένα μήνα η κυβέρνηση ξεμπλόκαρε όλα τα κωλύματα στο Ελληνικό για να χτίσουν μεζονέτες οι πλουσιότεροι κάτοικοι της χώρας. Στους καλαμιώνες της Άρνισσας χτίζουν τις φωλιές τους πουλιά, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν μ αφανισμό.

Θα πρέπει να καταλάβει η τοπική κοινωνία πως αυτή η μαφία των εμπρηστών καταπατητών λειτουργεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Πρόσφατα ο δήμος Έδεσσας ανακοίνωσε την διάθεση ενός κονδυλίου για την απομάκρυνση των δέντρων και των σιδεροπασσάλων από την λίμνη, όπου έχουν βρεθεί μετά την άνοδο της στάθμης. Κονδύλι που θα μπορούσε να διατεθεί σε πιο αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο έργα. Αν βέβαια η πολιτεία έπραττε αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να βρεθεί ο καλλιεργητής που ευθύνεται για την εμφανή καταπάτηση και να υποχρεωθεί αυτός στην απομάκρυνση;;; Για την ΠΕ Πέλλας είναι! Πως αλλιώς δικαιολογείται η επίκληση για συνεργασία της τοπικής κοινωνίας στην διαλεύκανση της υπόθεσης.! Ας απευθυνθεί πρωτίστως στην αστυνομική διεύθυνση της περιοχής!

Οι πυρκαγιές αποτελούν ένα οικολογικό έγκλημα στην περιοχή. Στερήσανε την δυνατότητα αναπαραγωγής των πουλιών και όχι μόνο. Κάηκε ζωντανή όλη η πανίδα που ζούσε στην περιοχή. Και θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα και η συνέπειες στην υγεία όλων μας. Κι όλα αυτά για λίγα μέτρα γης. Για την απληστία της μαφίας των καταπατητών.

Με τις πυρκαγιές η μαφία των καταπατητών δυσφημεί για άλλη μια φορά την Άρνισσα. Στις επόμενες πυρκαγιές δεν θα εκδώσουμε δελτίο τύπου. Θα συντάξουμε έκθεση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και θα τις πληροφορήσουμε πως η χώρα μας δεν προστατεύει τις προστατευόμενες περιοχές.

Καλούμε τον κόσμο ν απομονώσει αυτούς τους ελάχιστους εγκληματίες ,να παλέψει για το περιβάλλον του ,να διεκδικήσει μέτρα από την πολιτεία εδώ και τώρα, πριν να είναι αργά.!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…