pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας άνδρας νεκρός, αγνοούμενοι και πλημμύρες (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Το αυτοκίνητο του άτυχου ανθρώπου σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Αναφορές για έναν ακόμη άνθρωπο που παρασύρθηκε από τα νερά και πληροφορίες για δύο αγνοούμενους.

Λίγη ώρα βροχής έφερε το χάος. Πλημμύρισαν ο οικισμός Μαδέ και η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, με τους κατοίκους, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την οργή τους, θέτοντας ερωτήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ή κατέφυγαν σε πατάρια για να γλιτώσουν από τα νερά.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Ενεργοποίηση 112. Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου . Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Φωτογραφίες από την Eurokinissi

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)