pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

kozani.tv: Έκθεση εικόνας και ποίησης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης από την οφθαλμίατρο Αλίκη Θεοδωρίδου και τη νοσηλεύτρια Μαρία Παυλίδου (video & φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έκθεση εικόνας και ποίησης στο "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο Κοζάνης. Η οφθαλμίατρος Αλίκη Θεοδωρίδου και η νοσηλεύτρια Μαρία Παυλίδου

εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν (με ίδια μέσα) την έκθεση που κοσμεί την κεντρική είσοδο του "Μαμάτσειου" Νοσοκομείου Κοζάνης.

Τα ποιήματα της κυρίας Θεοδωρίδου μετατρέπονται σε εικόνες από την κυρία Παυλίδου. Κύρια έμπνευση τους ήταν η δύσκολη περίοδος της πανδημίας, έτσι προκύπτουν πίνακες λόγου και εικόνας που αποτυπώνουν την αγωνία, τον πόνο, αλλά και τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την ελπίδα, το θάρρος και την αγάπη που προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ψυχικές και σωματικές αντοχές, οι οποίες δοκιμάστηκαν πολύ στην περίοδο της πανδημίας και δυστυχώς συνεχίζουν να δοκιμάζονται.... μας είπαν. Οι πίνακες θα μεταφερθούν στις "μόνιμες" θέσεις τους, στις κλινικές του νοσοκομείου, από το νέο έτος. Οι κυρίες της έκθεσης θέλουν να ευχαριστήσουν: τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διευθύνουσα, τη Νοσηλεύτρια των Λοιμώξεων και την Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και όλους τους συναδέλφους τους που αγκάλιασαν με πολλή αγάπη την έκθεση...

Για το www.kozani.tv & www.ptolemaida.tv Γιάννα Σιδηροπούλου

 VIDEO

φωτογραφίες

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
Ο ζωγράφος Κώστας Ντιός μιλά στο kozani.tv για την έλλειψη εκθεσιακού χώρου τέχνης στην Κοζάνη:
Συνεχίζεται έως 25 Μαΐου η ατομική έκθεση του Κώστα Ντιού στη γκαλερί
Αχ κύριε υπουργέ, κύριε βουλευτά, κύριε περιφερειάρχα, κύριοι δήμαρχοι, δείξτε λίγη ευσπλαχνία για τους φτωχούς αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Σκρέκας για ακρίβεια: «Δεν τα ξέρουν καλά οι καταναλωτές, εμείς τους ανοίγουμε τα ματάκια» (video)
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ: Τη μπαρουτιά που έριξαν δεσμευόμαστε ότι θα τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε - Ο αγώνας δεν έχει κριθεί (VIDEO)
Χριστόφορος Ζαραλίκος

Χριστόφορος Ζαραλίκος "200 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ" | Δείτε ολόκληρη την παράσταση ! (video)


Ο «όρθιος κωμικός» και η «καυστική» πένα του Πιτσιρίκο…