pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ του Παύλου Μουρουζίδη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα … Ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ο συλλογικός πλαστουργός της ιστορικής του μοίρας. Τότε θα είναι σε θέση να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς του ρίχνοντάς το στους ώμους των μεταλλικών του σκλάβων για να γίνει ο ίδιος κύριος της

στοιχειακής δύναμης του ασυνειδήτου της ψυχής του και για να αφιερώσει όλη την δύναμή του στη δημιουργία νέων και περίλαμπρα σμιλευμένων μορφών συνεργασίας, αγάπης, αδερφοσύνης, κοινωνικότητας… Η σχόλη είναι ανάγκη στον άνθρωπο. Πρέπει να έχουμε το «δικαίωμα στην τεμπελιά»!

 

Φίλοι μου, ας πιούμε για αυτόν τον ανέμελο, ευτυχισμένο και λαμπρό τεμπέλη του μέλλοντος! Prosit Neujahr - Στην υγεία του Νέου Χρόνου, φίλοι μου!

Λέων Τρότσκυ, Μια Πρωτοχρονιάτικη συζήτηση για την Τέχνη, Κιέβσκαγια Μυσλ, Νο 358,
30 Δεκεμβρίου 1908

 

… Μια φορά κι έναν καιρό, κάποιοι άνθρωποι κάνανε μεγάλα όνειρα, συλλογικά, που κατασυκοφαντήθηκαν ως «μεγάλες αφηγήσεις» και πολεμήθηκαν λυσσαλέα.

Μια φορά κι έναν καιρό, οι άνθρωποι πίστεψαν πως η ζωή μπορεί να γίνει ανθρώπινη και αξιοβίωτη, δημιουργική και χαρούμενη, με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πλέον, οι άνθρωποι αγκομαχούν στο μεροκάματο, να εξασφαλίσουν τον επιούσιο … και όταν ακόμα τον έχουνε, πασχίζουν να σταθούν, να αποδείξουν … να αποδείξουν πόσο άξιοι και ικανοί είναι σε αυτό που κάνουνε “μοναδικά”, πόσο “τιτανοτεράστιοι” είναι, που η άδικη μοίρα τους έριξε σε αυτό το τόσο “λίγο” γι’ αυτούς καθήκον … σε αυτούς που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε κάθε είδους καθήκοντα, αν... Πόσο τραγικοί ταρτούφοι …

Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Γιατί όλος αυτός ο παροξυσμός των παιδοβιασμών, του σκουπιδαριού της trap και του επιθετικού ξεσαλώματος των πλουσιόπαιδων που αποθρασύνονται σε πάρτυ ξενοδοχείων και σε κόντρες στην παραλιακή, του γενικευμένου ανταγωνισμού, ιδίως του κωμικοτραγικού εσωτερικού ανταγωνισμού της εργατικής τάξης, θα αποδειχθεί πρελούδιο καμπαρντινάτων και… καραμπινάτων εφήβων που θα εκδικούνται με μαζικές εκτελέσεις σε εμπορικά κέντρα και σχολεία.

Η γενικευμένη σήψη και η παρακμή είναι χρόνια τώρα εδώ, με την τεράστια σύγχρονη φτώχεια, με το γενικευμένο ανταγωνισμό, με το μεθοδευμένο εκφασισμό, με τα διάλυση κάθε ίχνους κοινωνικής πρόνοιας από τη φιλελεύθερη χολέρα, με τη μεθοδευμένη διάλυση του ΕΣΥ, με το μεθοδευμένο πάρτυ της ιδιωτικής παιδείας και με τις μεγάλες Business μόνο as usual να ευημερούν…

Όμως εμείς θα επιμείνουμε,

γι’ αυτό

 

Prosit Neujahr - Στην υγεία του Νέου Χρόνου λοιπόν, φίλοι μου!

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη