pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών, ενώ η πορεία κινήθηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ 

για να εμποδίσουν τη κινητοποίησή τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιείται η συνάντηση των εκπροσώπων των καλλιτεχνών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η πορεία των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών ενώθηκε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που είχαν καλέσει οι καθηγητές και οι δάσκαλοι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Τα αιτήματα και τα συνθήματα που ακούγονται: «Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και όταν αγωνίζονται», «Ανοίξτε τον δρόμο στον πολιτισμό», «Δημόσιες και δωρεάν καλλιτεχνικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου», «Σταματήστε τον αυταρχισμό και την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων μέσω της αξιολόγησης», «Διατηρήστε τον δημόσιο χαρακτήρα των μουσείων». 

Την ίδια ώρα μαζικό είναι και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

«Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω το ΠΔ που αφορά όλους μας που έχουμε σπουδάσει τρία χρόνια και όχι μόνο, άλλα 23, 50, 60 πάνω στη σκηνή. Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύω ότι αν δεν το πάρει πίσω, σίγουρα θα κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο» δήλωσε στην «Αυγή» ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας