pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η 1η Μαρτίου και η «1η Σεπτεμβρίου» του Ζοζέ Σαραμάγκου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα (επιμέλεια Νίκος Δινόπουλος)

 

«Κανείς μη γγίξει απάνω του, παιδί μου είναι δικό μου.

Σιωπή· σιωπή· κουράστηκε, κοιμάται το μωρό μου.

 

Ποιος μου το πήρε; Ποιος μπορεί να μου το πάρει εμένα;

Άσπρισαν τα χειλάκια του, τα μάτια του κλεισμένα.

 

Δόστε μου, αϊτοί, νύχια, φτερά για ναν τους κυνηγήσω

και την καρδιά τους, μύγδαλο ναν τήνε ρουκανίσω».

 

Γιάννης Ρίτσος - Επιτάφιος

***

«1η Σεπτεμβρίου

Γράφει στο βιβλίο του «Τετράδια του Lanzarote» ο Ζοζέ Σαραμάγκου: Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στην Αργεντινή και τη Βολιβία οι κουνιάδοι μου Μαρία και Χαβιέ μου έφεραν την Εφημερίδα Clarín της 30ης Αυγούστου. Μαθαίνω πως το περουβιανό κοινοβούλιο θα εισαχθεί ένας νέος τουριστικός νόμος που θα δίνει τη δυνατότητα παράδοσης και εκμετάλλευσης ζωνών με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Μάτσου Πίτσου και η προ-Ινκας ακρόπολη του Τσαν Τσαν, σε ιδιωτικές εταιρείες, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Συντάκτης του προτεινόμενου νόμου είναι ο Ρικάρντο Μαρκενάρο, πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού Τηλεπικοινωνιών και Υποδομών του Περουβιανού Κογκρέσου, το οποίο ισχυρίζεται τα ακόλουθα: «Λόγω του γεγονότος ότι η Πολιτεία δεν έχει διαχειριστεί καλά τις αρχαιολογικές μας ζώνες - τι θα γινόταν αν τα παραχωρούσαμε σε ιδιωτικές εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτό το θέμα Η vienen λειτουργεί σε άλλες χώρες με μεγάλη αποτελεσματικότητα;» Καλό μου φαίνεται.

Ιδιωτικοποιήστε το Μάτσου Πίστου, ιδιωτικοποιήστε το Τσαν-Τσαν, ιδιωτικοποιήστε την Καπέλα Σιξτίνα, ιδιωτικοποιήστε τον Παρθενώνα, ιδιωτικοποιήστε τον Νούνο Γκονσάλβες, ιδιωτικοποιήστε τον Καθεδρικό Ναό της Σαρτρ, ιδιωτικοποιήστε την Αποκαθήλωση του Αντόνιο ντα Κρεσταλκόρε, ιδιωτικοποιήστε το Προστύλιο της Δόξας του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ιδιωτικοποιήστε την οροσειρά των Άνδεων, ιδιωτικοποιήστε τα πάντα, ιδιωτικοποιήστε τη θάλασσα και τον ουρανό, ιδιωτικοποιήστε το νερό και τον αέρα, ιδιωτικοποιήστε τη δικαιοσύνη και το νόμο, ιδιωτικοποιήστε και το περαστικό σύννεφο, ιδιωτικοποιήστε το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε».

(«Cuardenos de Lanzarote» (Τετράδια του Lanzarote), Ζοζέ Σαραμάγκου, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

***

«ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ / ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ’ΑΓΑΛΜΑΤΑ!»

 Οδυσσέας Ελύτης

 

Νίκος Δ.

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING