pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΚΚΕ & ΚΝΕ: Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση με θέμα «Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας», στις 8 Μάρτη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησαν η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ , στις 8 Μάρτη,

με θέμα «Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας», ομιλήτρια ήταν η Κουζιάκη Τίνα υποψήφια Βουλευτής Κοζάνης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτική Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η Τίνα Κουζιάκη ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων , του λαού για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την παγκόσμια μέρα της γυναίκας, αγωνιστικά, όπως της αρμόζει, από το να συζητήσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας η καθεμία και ο καθένας.

Τόνισε : "…Για εμάς τώρα πρέπει να ανοίξει ακόμα πιο οργισμένα η συζήτηση και να γίνει οδηγός για τη στάση και τη δράση κάθε γυναίκας εργαζόμενης, αγρότισσας, αυτοαπασχολούμενης, άνεργης, νέας κοπέλας .Γιατί για εμάς ως ΚΚΕ, τα εύλογα ερωτήματα που χαράχτηκαν στη συλλογική συνείδηση, που αναρωτιέται κάθε γυναίκα αυτές τις μέρες, μαζί με ένα πικρό κόμπο στο στομάχι, τα «γιατί;», το «πως είναι δυνατόν το 2023 να μην μπορούν να τοποθετηθούν σύγχρονα συστήματα ασφάλειας στα τρένα;», έχουν απάντηση, έχουν ενόχους. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών στρατηγικών και επιλογών που σκοπό έχουν το καπιταλιστικό κέρδος, όπως η «απελευθέρωση» των συγκοινωνιών και του σιδηροδρομικού έργου".

Τέλος κάλεσε κάθε γυναίκα της εργατικής, λαϊκής πλειοψηφίας να ενισχύσει το ΚΚΕ, που δίνει περιεχόμενο, ζωντάνια, προοπτική στο σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής”. Με ένα δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές και στις καθημερινές ταξικές μάχες, η συμμετοχή των γυναικών παντού- στα εργατικά σωματεία, στις ενώσεις επαγγελματιών, στους αγροτικούς συλλόγους και στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, αλλά και στο κοινοβούλιο- μπορεί να είναι πιο ουσιαστική και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική στη διεκδίκηση των εργατικών, λαϊκών αιτημάτων.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)