pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Το κινητό τηλέφωνο έγινε 50 ετών! - Ο «πατέρας του κινητού» Μάρτιν Κούπερ θυμάται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το κινητό τηλέφωνο έγινε 50 ετών! - Ο «πατέρας του κινητού» Μάρτιν Κούπερ θυμάται

Το πρώτο μοντέλο Motorola DynaTAC 8000X κυκλοφόρησε στην αγορά το 1983 και κόστιζε 4.000 δολάρια!

video euronews

«Αυτό είναι το πρώτο φορητό κινητό τηλέφωνο» λέει ο Μάρτιν Κούπερ, ο 94χρονος Αμερικανός μηχανικός, που ονομάζεται "ο πατέρας του κινητού", δείχνοντας στην κάμερα του δικτύο AFP μία ογκώδη συσκευή. 

Με αυτή πραγματοποίησε την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν 3 Απριλίου του 1973. Επικεφαλής μιας ομάδας μηχανικών της Motorola, ο Μάρτιν Κούπερ τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη στον ανταγωνιστή του στην Bell System, τον δόκτωρα Τζόελ Ένγκελ.

«Είπα, Τζόελ, εδώ ο Μάρτιν Κούπερ» περιγράφει. «Είπε, Γεια σου, Μάρτι. Τζόελ, σου μιλάω από ένα φορητό κινητό τηλέφωνο. Αλλά ένα πραγματικό κινητό τηλέφωνο, προσωπικό, φορητό. Υπήρχε σιωπή στην άλλη άκρη της γραμμής, νομίζω ότι έσφιγγε τα δόντια του!».

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο κινητό. 

Αυτό έγινε το 1983. Το Motorola DynaTAC 8000X κοστίζει 4 000 δολάρια.

Σήμερα, ο "πατέρας του κινητού" πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν υπερβολική εμμονή με το κινητό, αλλά διατηρεί πίστη στο μέλλον.

"Με ενοχλεί πολύ όταν βλέπω κάποιον να διασχίζει το δρόμο και να κοιτάζει το κινητό του. Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Ο κόσμος έχει χάσει το μυαλό του» λέει αλλά πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα οι άνθρωποι θα βρούνε τη χρυσή τομή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν τα τρία τέταρτα των κατοίκων του πλανήτη ηλικίας άνω των 10 ετών διαθέτουν πλέον κινητό τηλέφωνο.

 

ΠΗΓΗ: www.gr.euronews.com

 

 

Δημοφιλή Νέα

Νατάσα Κεφαλοπούλου: Κρυολιπόλυση, η αναίμακτη λιποαναρρόφηση στο Medi Renatus στην Πτολεμαΐδα

Νατάσα Κεφαλοπούλου: Κρυολιπόλυση, η αναίμακτη λιποαναρρόφηση στο Medi Renatus στην Πτολεμαΐδα


Η κρυολιπόλυση είναι μία σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδ…

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Εκτεταμένες οι ζημιές σε κερασιές και μηλιές στη Δυτική Μακεδονία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Σε συνάντηση με τον ΕΛΓΑ Κοζάνης οι αγρότες
στη Μαριάννα μου

στη Μαριάννα μου


Θαυμάζουμε πολλές φορές ανθρώπους για την επίδειξη μα…

Φωτογραφίες & video από την εκδήλωση τιμής με αφορμή την συμπλήρωση 79 χρόνων από την 9η Μάη του 1945 από την Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ