pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Καλλιόπη Βέττα: Οι καπνοπαραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με ισονομία και δικαιοσύνη - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής

Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Μη καταβολή ενίσχυσης de minimis στους καπνοπαραγωγούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η ερώτηση βασίζεται στο από 23.3.23 αίτημα του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Βοίου Καστοριάς Γρεβενών σχετικά με την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου που παραχώρησε ενίσχυση de minimis σε καπνοπαραγωγούς, μόνο συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας.

Ο αποκλεισμός των καπνοπαραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας από τις ενισχύσεις de minimis συνιστά μια άδικη και ακατανόητη απόφαση, δεδομένου ότι οι δυσχέρειες στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων είναι κοινές για όλους τους παραγωγούς.

Εύλογα, η ισονομία στις χρηματοδοτήσεις κάθε τύπου είναι αναγκαία, αφενός για την κάλυψη των αναγκών των καπνοπαραγωγών, εν προκειμένω της Δυτικής Μακεδονίας και, αφετέρου, για την δίκαιη αντιμετώπιση όλου του τομέα.

Ως εκ τούτου, τίθενται υπόψη του Υπουργού τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών και ζητούνται άμεσες απαντήσεις και λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

 

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

 

Δημοφιλή Νέα

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Εκτεταμένες οι ζημιές σε κερασιές και μηλιές στη Δυτική Μακεδονία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Σε συνάντηση με τον ΕΛΓΑ Κοζάνης οι αγρότες
στη Μαριάννα μου

στη Μαριάννα μου


Θαυμάζουμε πολλές φορές ανθρώπους για την επίδειξη μα…

Συνεχίζεται έως 25 Μαΐου η ατομική έκθεση του Κώστα Ντιού στη γκαλερί
Ο ζωγράφος Κώστας Ντιός μιλά στο kozani.tv για την έλλειψη εκθεσιακού χώρου τέχνης στην Κοζάνη:
Αχ κύριε υπουργέ, κύριε βουλευτά, κύριε περιφερειάρχα, κύριοι δήμαρχοι, δείξτε λίγη ευσπλαχνία για τους φτωχούς αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)