pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ... | Στέργιος Μποζίνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εγνατία σήμερα απόγευμα (Τετάρτη 5 Απριλίου) με κατεύθυνση Κοζάνη κάπου μετά τα διόδια Πολυμύλου. Ένα συνεχές κ ενοχλητικό στην οδήγηση εκτυφλωτικό φως μέσα από το βουνό,

που φωτογράφισα, φαινόμενο που θα αρχίσουμε να το ζούμε συχνά. Είναι ένα Βιομηχανικό Φωτοβολταικό ...πάρκο.

Δυστυχώς με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και πριν αποσβεσθούν πολλά δισ. ευρώ, που το Κράτος με λεφτά όλων μας επένδυσε στο Εθνικό μας καύσιμο, δημιουργήθηκε μεγάλος ηλεκτρικός χώρος στο δίκτυο. "Επενδυτές" μεγάλων κ γνωστών εταιρειών έσπευσαν να καλύψουν το (τεχνητό) κενό. Σε χρόνο ρεκόρ καλύφθηκαν άναρχα με τεράστια φωτοβολταικά εκτάσεις σε βουνά αλλά κυρίως σε γόνιμα εδάφη. Εκχερσώθηκαν βοσκοτόπια κ οι γεωργοκτηνοτρόφοι της Δ. Μακεδονίας ήδη αισθάνονται την απώλεια των εδαφών τους.
Η ΔΕΗ ενώ είχε υποχρέωση να παραδώσει αποκατεστημένα κ γόνιμα, τα εδάφη των τελειωμένων ορυχείων, στους αγρότες της περιοχής, τα παρέδωσε με αλλαγή των νόμων, στους Γερμανούς της RWE (50.000 στρ.) με ποσοστό 51%-49%. Για την εγκατάσταση του μεγαλύτερου Φ/Β πάρκου στην Ευρώπη 2.5 GW, που αν κατασκευασθεί στο λεκανοπέδιο, θα αλλάξει εντελώς το τοπίο και η πιο πάνω λάμψη της φωτογραφίας θα μοιάζει με καθρεφτάκι.
Σημειώνονται δύο παρατηρήσεις:
1. Στη Γερμανία όλα τα εδάφη των ορυχείων επαναφέρονται στον πρωτογενή τομέα για καλλιέργεια, χωρίς να μπαίνουν Φ/Β. Υπόψη οτι η ενεργειακή εταιρεία RWE ειναι μια εταιρεία με πλειοψηφία του κράτους και των Δήμων. Έτσι οι Γερμανοί αγρότες , χωρίς να χαλάνε τα χωράφια τους, θα απολαμβάνουν τα κερδη και τα μερίσματα τους, έχοντας καταστρέψει τα χωράφια των δικών μας αγροτών, με πάρκα Βιομηχανικού μεγέθους στην Ελλάδα.
2. Οι Ενεργειακές κοινότητες της περιοχής τεχνηέντως ακόμη είναι έξω από το παιχνίδι. Ο ηλεκτρικός χώρος έχει καταληφθεί και θα μείνει ισως κάποιο κόκκαλο στο τέλος.

(Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, είναι το κύριο βήμα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους)

*Ο Στέργιος Μποζίνης είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, και πρώην Δντης Ανθρ. Δυναμικού ΛΚΔΜ στην εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας