pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιάννης Τσούνης γραμματέας ΠΟΕ ΟΤΑ: “Δεν μπορεί σήμερα να μην έχεις προσωπικό σε καμία υπηρεσία και όμως να έχεις απαιτήσεις σαν να ήσουν ο πιο οργανωμένος όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα”

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δήμητρας Λαοπόδη Στον ΔΥΤΙΚΑ FM υπογράμμισε ότι

η κεντρική διοίκηση θέλει παραγωγικότητα και αξιολόγηση

όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει βασικές προϋποθέσεις.

VIDEO

“Δεν μπορεί σήμερα να μην έχεις προσωπικό σε καμία υπηρεσία και όμως να έχεις απαιτήσεις σαν να ήσουν ο πιο οργανωμένος τομέας όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι μόνιμο προσωπικό έχει να προσληφθεί στους ΟΤΑ από το 2008, εξαιρουμένων 8.900 εργαζομένων στη διάρκεια των μνημονίων που κάλυψαν θέσεις στην Καθαριότητα και κάποιες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ο Γιάννης Τσούνης διευκρίνισε ότι τώρα αξιοποιείται ανειδίκευτο προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τάχθηκε υπέρ των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά κριτήρια. Εξέφρασε δε την πλήρη αντίθεσή του στην ανάθεση έργου σε εργολάβους,

Ακόμα ο Γιάννης Τσούνης αναφέρθηκε στην αποκαλούμενη “διάταξη Βορίδη” που προβλέπει την εξάντληση των ένδικων μέσων σε περιπτώσεις διεκδικήσεων των εργαζομένων. Η απόσυρσή της αποτελεί βασικό ζητούμενο της απεργιακής κινητοποίησης στην οποία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. “Δεν μπορεί να μη δίνονται είδη ατομικής προστασίας σε έναν εργαζόμενο και για να αποφασίσει το δικαστήριο να πρέπει να πας στον Άρειο Πάγο πληρώνοντας υπέρογκα ποσά”, τόνισε χαρακτηριστικά, “βλέποντας” οφέλη μόνο για τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)