pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική Συνεργασία: Το «πάμε και όπου βγει» των Τεμπών στη ΔΕΗ Α.Ε είναι το «άστο και όσο πάει»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παράλληλα η τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας γίνεται όλο και πιο ελλιπής. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνει ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε.  

Τα 12ωρα έχουν γίνει καθεστώς λόγω έλλειψης προσωπικού και παραβιάζονται κανονισμοί λειτουργίας των μηχανημάτων. Οχήματα και μηχανήματα παραμένουν ασυντήρητα, ενώ η απάντηση της εργοδοσίας σε διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για τον ασυντήρητο εξοπλισμό και οχήματα είναι «άστο και όσο πάει».

Παράλληλα μπροστά σε αυτή την κατάσταση που οι εργαζόμενοι είναι σε μόνιμο κίνδυνο για τη υγεία και τη ζωή τους η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει.

-       Ατυχήματα με παρότρυνσή της ιεραρχίας δεν δηλώνονται και αποκρύπτονται.

-       Τιμωρεί και τρομοκρατεί εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός συναδέλφισσας στο Νότιο Πεδίο, που έπαθε ρήξη τένοντα την ώρα της εργασίας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Η εργοδοσία το ατύχημα το απέδωσε σε παθολογικά αίτια με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί σαν εργατικό ατύχημα. Δεν έφτανε αυτό αλλά η εργοδοσία «τιμώρησε» την συνάδελφο (η οποία είναι και βραβευμένη για την προσφορά της στην παραγωγή) αλλάζοντας την από βάρδια σε ημερήσια, την στιγμή που μεγαλώνει 5 παιδιά , επειδή απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας για να βρει το δίκιο της.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε να βάζουμε σε κίνδυνο της ζωή μας. Να μας τιμωρούν επειδή ζητάμε τα αυτονόητα, την προστασία της υγείας και της ζωής μας, την συντήρηση οχημάτων και εξοπλισμού, ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συνεργασία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ αναδεικνύοντας την κατάσταση και απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα και να σταματήσει η τιμωριτική- τρομοκρατική πρακτική απέναντι στην συναδέλιφισσα. Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη των μετόχων τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων να πάρουν θέση. Οι εργαζόμενοι να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Προχωράμε σε καταγραφή των εκατοντάδων παραβιάσεων των μέτρων υγείας και ασφάλειας και απαντάμε με κινητοποιήσεις στην εργοδοσία ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα- Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Απαιτούμε:

- Να αποκατασταθεί άμεσα η συναδέλφισσα.

- Προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Να δοθεί τέλος στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες.

- Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.

Κανένας μόνος απέναντι στην εργοδοσία.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας το όπλο μας

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…

Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το