pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Λουκάς Αποστολίδης - Νομικός σύμβουλος επιζώντων και οικογενειών θυμάτων: Πόσο η Hellenic Train κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από 5.000 ως 42.000 ευρώ σε τραυματίες και οικογένειες θυμάτων ως αντίτιμο αθωότητας.

«Εδώ έχουμε 57 κεριά που ανάβουνε.

 

Αν νομίζεις ότι αυτά μπορείς να τα σβήσεις, αν νομίζεις ότι η ζωή έχει ανταλλακτική αξία είσαι γελασμένος» ξεκαθαρίζει – μιλώντας «Στο Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα - ο Λουκάς Αποστολίδης, νομικός σύμβουλος επιζώντων και οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ο οποίος κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή στην Λάρισα αίτηση προτίμησης για την επίσπευση της διαδικασίας. 

«Όσοι πέρασαν από νοσοκομείο θα πάρουν 5.000 ευρώ, όσοι νοσηλεύτηκαν περισσότερες ημέρες θα πάρουν 10.000 ευρώ και όσοι έχασαν τα παιδιά ή δικούς τους ανθρώπους θα πάρουν 42.000 ευρώ. Αυτή είναι η… προσφορά της Hellenic Train, με την ακόμα πιο κυνική υποσημείωση της εταιρείας ότι ‘εμείς δεν έχουμε ευθύνες’. Σε κάποιους εστάλησαν σχετικά μηνύματα από την Hellenic Train ή κοινοποιήθηκε διαδικτυακά ανακοίνωση της εταιρείας του τύπου ‘ελάτε να τα πάρετε, αλλά εμείς είμαστε αθώοι’». 

Ο Λουκάς Αποστολίδης χαρακτηρίζει προσβλητική τη στάση των διοικούντων και τονίζει πως η απάντηση σε όλο αυτό από τους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων είναι: «Μην ξεχνάτε τα Τέμπη, την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής, των διοικούντων που δεν διασφάλισαν την ασφάλεια των πολιτών. Δεν είναι από τα γεγονότα που μπορεί να τα σβήσει ο χρόνος». 

«Μίλησα με συγγενείς τραυματιών και με τους συγγενείς τους, μίλησα με τους γονείς του παιδιού που είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση και θέλουν η κοινωνία να καταλάβει τον πόνο και την οργή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την αίτηση επίσπευσης της διαδικασίας που κατέθεσε στον Εφέτη Ανακριτή – για τον οποίο έχει μόνο επαινετικά σχόλια – διευκρινίζει ότι σύντομα ολοκληρώνεται η εξέταση των εκτελεστικών οργάνων και εκτιμά ότι «σε λίγες ημέρες θα ανοίξει ο δεύτερος κύκλος για την εξέταση όσων βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία». 

Όσο για το πόρισμα της διορισμένης επιτροπής Γεραπετρίτη, αυτό δεν έχει φτάσει ακόμη στο γραφείο του εφέτη ανακριτή. «Εύχομαι να μην πρόκειται για διάχυση ευθυνών στον χρόνο και στο βαθύ κράτος» υπογραμμίζει. 

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Ο Κώστας Σκρέκας, το αρνί και το παντεσπάνι… Κατά τα άλλα χρόνια πολλά ! (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…

Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το
diaititis.gr: Στην πειθαρχική παραπέμφθηκε ο διαιτητής του αγώνα «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή»

diaititis.gr: Στην πειθαρχική παραπέμφθηκε ο διαιτητής του αγώνα «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή»


Συνεχίζεται το «τρίτο ημίχρονο» από τον επεισοδιακό α…