pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στη συγκέντρωση στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης 1 Μάϊου στις 10:30 το πρωί

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες με αισιοδοξία προχωρανε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο,

οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Τέτοια περίπτωση είναι το εργοστάσιο της ΕΠΑΔΥΜ όπου οι εργάτες δουλεύουν μέσα στο σκουπίδι με μεγάλο επίπεδο οξύτητας χωρίς να λαμβάνουν το επίδομα ΒΑΕ και με μισθούς ψίχουλα.

Είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση όπου δουλεύουν με διάφορες μορφές εργασίας, όπως προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενοικιαζόμενοι, χωρίς ωράριο και με ελάχιστα ένσημα. Και τα μυοσκελετικά προβλήματα είναι πολλά μετά.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο όπου πλέον μετά και την τελευταία τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στόχο οι εργαζόμενοι του κλάδου να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό προστίθεται στα 4ωρα και 6ωρα, στις λευκές νύχτες και τις black Friday. Δεν είναι πολύ μακρινό περιστατικό ο θάνατος εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ της Χαλκίδας λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Δεν θα αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.

Λέμε όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.         

Για το κράτος είναι κόστος τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κατοικίας, στις μεταφορές. Δεν ‘’συμφέρει’’ η χρηματοδότηση και η στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, οι αντισεισμικοί έλεγχοι και οι συντηρήσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Δεν ‘’συμφέρει’’  το φθηνό ρεύμα και το νερό για όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Τέτοια ζωή δε μας αξίζει. Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!

Εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις. Γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος. Μας αξίζει μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση τα επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής μας.

Οργανωμένοι στο σωματείο σε κάθε εμπορικό κατάστημα, κατάστημα εστίασης, γραφείο και εργοστάσιο. Με αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο που δέχεται επίθεση από την εργοδοσία και το κράτος της.        

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού
  • Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση.
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις
  • Αποκλειστικά  Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

 

Η 1η ΜΑΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Ο Κώστας Σκρέκας, το αρνί και το παντεσπάνι… Κατά τα άλλα χρόνια πολλά ! (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…

Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το
diaititis.gr: Στην πειθαρχική παραπέμφθηκε ο διαιτητής του αγώνα «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή»

diaititis.gr: Στην πειθαρχική παραπέμφθηκε ο διαιτητής του αγώνα «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή»


Συνεχίζεται το «τρίτο ημίχρονο» από τον επεισοδιακό α…