pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μαθητές και καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023, οι μαθητές και οι καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας, στο πλαίσιο της

συμμετοχής τους, σε πρόγραμμα για τον ποντιακό ελληνισμό. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με την συμμετοχή της διευθύντριας του σχολείου Κωνσταντίνας Ζολώτα ενημερώθηκαν από την διοίκηση του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας για όλα τα θέματα που αφορούν την ιστορική διαδρομή του ποντιακού ελληνισμού, την γενοκτονία καθώς και την λειτουργία, τις πρωτοβουλίες, τα τμήματα και την πολυσχιδή δράση του συλλόγου. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του κτηρίου, στο αμφιθέατρο έγινε παρουσίαση με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από το εφηβικό τμήμα έγινε παρουσίαση χορών και των μουσικών οργάνων. Στο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για την ευρύτητα και το πλούσιο αρχειακό υλικό που διαθέτει, είδαν κειμήλια και αυθεντικές φορεσιές του Πόντου και στο εντευκτήριο του συλλόγου απόλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα της πατρίδας μας. Οι εκπρόσωποι του σχολείου από την Κέρκυρα δήλωσαν ‘’συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι από την θερμή υποδοχή, φιλοξενία κα ενημέρωση’’, χαρακτηρίζοντας ‘’κόσμημα το κτήριο του συλλόγου στην Πτολεμαΐδα και πολύ σπουδαία την δουλειά που γίνεται’’. Αξιοσημείωτη είναι και η γνωστοποίηση της πρόθεσης να προσκληθεί ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας , να επισκεφθεί την Κέρκυρα.

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Ο Κώστας Σκρέκας, το αρνί και το παντεσπάνι… Κατά τα άλλα χρόνια πολλά ! (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…