pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κοινό exit poll στις 19.00 από τα ιδιωτικά κανάλια το βράδυ της Κυριακής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το πρώτο μεγάλο κοινό exit poll το βράδυ των εκλογών θα παρουσιαστεί στις 19.00 της Κυριακής 21 Μαΐου, μόλις κλείσουν οι κάλπες. Θα διεξαχθεί από τις τις εταιρείες που συνεργάζονται

με τα ιδιωτικά κανάλια, εν αναμονή των αποτελεσμάτων, καθώς η πρώτη εκτίμηση θα δοθεί στις 20.30.

Την Κυριακή, η εκλογική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Το κοινό exit poll, που θα μεταδοθεί από τα ιδιωτικά κανάλια, θα διενεργηθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. 

Ως γνωστών, το Mega συνεργάζεται με τη Metron Analysis, το Open με την ΜRB, το Star με την GPO, ο Alpha με την Alco, ο ΑΝΤ1 με τη Marc και ο ΣΚΑΪ με την Pulse. Στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και σύμφωνα με την SingularLogic, την εταιρεία που λαμβάνει και ενσωματώνει τα αποτελέσματα, την πρώτη εικόνα θα έχουμε 90 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, στις 20.30.

Η ώρα των αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 9 το βράδυ αναμένεται να είναι γνωστό το 80% των αποτελεσμάτων, καθώς «θα υπάρχουν tablet σε κάθε εκλογικό τμήμα, οπότε θα μπορούν τα αποτελέσματα αυτόματα να κατοχυρωθούν στο σύστημα».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, έχει δηλώσει ότι ενδεχομένως στις 9.30 το βράδυ να μη χρειαστεί ούτε καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, αφού θα έχουν βγει τα αποτελέσματα σε ποσοστό 80-90%. 

Η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα γίνεται με δύο τρόπους, δηλαδή με το παραδοσιακό τηλεγράφημα, το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Δεύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος του SRT, σύμφωνα με το οποίο, μέσω των tablet, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών καταρχήν, συμπληρώνει το έγγραφο και, πατώντας το πλήκτρο Αποστολή, και το αποτέλεσμα φτάνει αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο σύστημα των εκλογών.

Όσον αφορά τους σταυρούς των υποψήφιων βουλευτών, βάσει της προσομοίωσης, η πρώτη εικόνα θα γνωστοποιηθεί περίπου τα μεσάνυχτα.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας