pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ρε παιδιά... μαύρος δεν είναι μόνο ο λιγνίτης ! (Κείμενο του Π. Τσαρτσιανίδη για το άρθρο του Λ. Ιωαννίδη & Λ. Τσικριτζή με τίτλο: «Η Πράσινη Ανάπτυξη μαυρίζει τις ζωές μας» Ε όχι κι έτσι, ρε παιδιά !)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

"Πάτα το δεύτερο κουμπί

ν’ αλλάξουμε κανάλι

μήπως και δούμε έγχρωμο

το μαύρο μας το χάλι"…

λέει ένα τραγούδι.

Ζήσαμε μέσα στην αγριότητα, την αυθαιρεσία και την εντατικοποίηση από τη ΔΕΗ, για δεκαετίες.

Όλοι ξέρουμε ότι ο τρόπος εξόρυξης, καύσης, οι ανοιχτές πληγές που άφηναν συστηματικά στη γη μας, το αίμα των εργατών, με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σοβαρούς τραυματισμούς, που δούλεψαν σκληρά για την ηλεκτροδότηση της χώρας, τα χωριά που τα κατάπιαν ορυχεία, οι αποκαταστάσεις που δεν έγιναν, τα εκατομμύρια τόνων τέφρας και τόσα άλλα πολλά, είχαν και άλλον δρόμο διαχείρισης, όλα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά.

Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης έρχεται να μας υποχρεώσει να δεχθούμε τη νέα λαίλαπα, την επέλαση μια άλλης βαρβαρότητας στις ζωές μας, πετώντας ταυτόχρονα την κοινωνία της περιοχής σαν λεμονόκουπα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για όλα όσα που συνέβησαν και συμβαίνουν, ευθύνεται απολύτως το οικονομικό μοντέλο που κυριαρχεί στη χώρα, το καπιταλιστικό απάνθρωπο σύστημα που για τα κέρδη του, δεν λογάριασε και ούτε θα λογαριάσει τίποτα.

Και αν συμφωνήσουμε σε αυτό, προς τι λοιπόν αυτός ο «ζήλος» σας για τις λεγόμενες ΑΠΕ;

Γιατί αυτή η προσπάθεια ταύτισης με τον λιγνίτη, όλων όσων είναι θύματα της αγριότητας των μεγάλων ομίλων που επενδύουν σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες ?

Εάν «καταδικάζετε την απληστία των γνωστών εταιρειών Φ/Β που έχουν γίνει οι νέοι «τσιφλικάδες» της περιοχής μας», όπως λέτε, τι το χρειάζεστε το «αλλά»

Αυτή η τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα !

Γιατί άραγε δεν μιλάτε για τον νόμο Χατζηδάκη που καταλύει ακόμα και το σύνταγμα, δίνοντας άπειρες δυνατότητες για την εκβιομηχάνιση ορεινών όγκων, κορυφογραμμών, ακόμη και περιοχών Natura ?

Γιατί δεν λέτε στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας για τους μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους από την επίθεση αυτή στο Βέρμιο, στο Άσκιο, στο Μπούρινο, στη Γαλλατινή, στο Λέχωβο, στην καλαμιά, στο Βατερό, στα Σιδερά, στο Μαυροδένδρι και σε δεκάδες άλλες περιοχές της περιφέρειας μας ?

Νομίζω πως οι εξελίξεις σας ξεπερνούν …ρε παιδιά.

Αυτή η αλά κάρτ οικολογική συνείδηση πολύ μας φοβίζει …ρε παιδιά.

Έχετε γίνει περισσότερο από ότι πρέπει «ρεαλιστές» …ρε παιδιά.

Σταματήστε επιτέλους την καραμέλα της αστείας σύγκρισης με τον λιγνίτη και την επίδειξης «γνώσεων» με αυτό το πατερναλιστικό ύφος …ρε παιδιά.

Όποιος είναι ενάντια στις δήθεν ΑΠΕ δεν σημαίνει ότι λέει "ναι" στην αγριότητα που υπέστη η περιοχή από τον λιγνίτη, τελεία και παύλα!

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Η «Πράσινη» Ανάπτυξη μαυρίζει τις ζωές μας!

Υ.Γ. Αλήθεια, ποιος δημόσιος επενδυτής έβαλε ανεμογεννήτριες σε βουνά?

Υ.Γ.2 Στο κείμενο σας διαπιστώνω ότι δεν καταδικάσετε τη βία της αστυνομίας στις πλαγιές της Καλαμιάς, αλλά μόνο «συμπαραστέκεται και κατανοείτε», εύχομαι κατά λάθος.

Υ.Γ.3 Διαπίστωση δεύτερη: Ένα από τα τρία κόμματα, «περιοδεύοντες θίασοι», υποστήριξε και τη δημοτική αρχή Λ. Ιωαννίδη. Το θυμάμαι καλά!

Υ.Γ.4 Ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα, θα σας παρεξηγήσουν…

Υ.Γ.5 Το τραγούδι αφιερωμένο!

 

------------------------------------------------

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Λ.Ιωαννίδης – Λ. Τσικριτζής με τίτλο: «Η Πράσινη Ανάπτυξη μαυρίζει τις ζωές μας» Ε όχι κι έτσι, ρε παιδιά !

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

 

Για το www.kozani.tv Τσαρτσιανίδης Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)