pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Έγκλημα: Γεμάτο το σαπιοκάραβο που βούλιαξε ανοιχτά της Πύλου – Δεκάδες μετανάστες νεκροί – Αγωνία για τους αγνοούμενους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γεμάτο με κόσμο ήταν το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου, όπως φαίνεται τουλάχιστον απ’ τους εξωτερικούς χώρους του στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμπάρι ήταν γεμάτο με γυναικόπαιδα.

O Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Ν. Αλεξίου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο», είπε. «Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό».

Στο μεταξύ, δυστυχώς, λιγοστεύουν, ώρα με την ώρα, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση 79 είναι οι νεκροί μετανάστες. Επίσης, υπάρχουν για 750 επιβαίνοντες

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια που έχουν συμβεί στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες, στο πλοίο επέβαιναν 550 με 750 άτομα, με τις γυναίκες και τα παιδιά να βρίσκονταν στα αμπάρια του.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, οι έρευνες θα συνεχιστούν όλο το βράδυ, με τη βοήθεια των πτητικών μέσων και ναυτικών φωτοβολίδων, μήπως και εντοπιστούν άνθρωποι που ήταν στο αλιευτικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια των διασωθέντων στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα ενώ ισχυρίζονται ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια. 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

https://www.imerodromos.gr/

 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας