pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κοζάνης: Συνάντηση με τους εμπορικούς συλλόγους Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών και μελών της Ν.Ε. επισκέφθηκε τους εμπορικούς συλλόγους Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία πρόσβασης στα επενδυτικά εργαλεία για την πλειονότητα των ΜμΕ, αφού η κυβέρνηση όρισε τις τράπεζες ως μόνες υπεύθυνες για την πορεία των χρηματοδοτήσεων.

Η απροθυμία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του ιδιωτικού πανδημικού χρέους και η απαίτηση να λάβει πίσω τις επιστρεπτέες προκαταβολές από τις επιχειρήσεις που είχαν γονατίσει από το πολύμηνο lockdown (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα υπέστησαν στη Δυτική Μακεδονία) τα σφυροκόπημα της ακρίβειας και του ενεργειακού πληθωρισμού.

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση που δημιουργεί, επίσης, μια δυσοίωνη κατάσταση, καθώς το καλύτερο σενάριο των σχεδιασμών της κυβέρνησης δε δημιουργεί παρά μόνο το 1/3 των θέσεων εργασίας που χάνονται με επακόλουθο τις θλιβερές πρωτιές σε ανεργία και μείωση πληθυσμού.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων, πέραν του ότι συμπαρασύρει το σύνολο των μεταφορών, οδηγεί στα ύψη και το κόστος θέρμανσης, κάνοντάς το ασήκωτο βάρος για τις επιχειρήσεις της περιοχής, λόγω μεγάλης διάρκειας χαμηλών θερμοκρασιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2015- 2019 κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ζωντανή, παρά τις εξωγενείς παρεμβάσεις εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονίων, αλλά και να βάλει θετικές βάσεις για την ανάπτυξη της.

Ωστόσο ήρθε η περίοδος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό ότι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και να έχει φέρει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπροστά σε νέα περίοδο απαξίωσης, απόγνωσης. Στα όρια επιβίωσης, το 45% των επιχειρήσεων, ΖΟΜΠΙ όπως τις αποκαλεί ο κος Πισσαρίδης και υιοθετείται από τον κο Μητσοτάκη.

Η ανάγκη νέας προσπάθειας ώστε να επανέλθει η προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης στην οικονομία με ταυτόχρονη επάνοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ανάκαμψη, μπορεί να πραγματοποιηθεί με το ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα άμεσα μέτρα σε αυτή την πορεία είναι:

  1. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους Επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
  2. Εξίσωση με τη φορολογία των μισθωτών, όλων των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων Επαγγελματιών. Αφορολόγητο εισόδημα στις 10.000 ευρώ.
  3. Διαχωρισμός των χρεών και διαγραφή μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε μετά την 1/3/2020 μέχρι και 31/12/2022(πανδημία) για όλες τις ΜΜΕ, προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και βιώσιμη ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις.
  4. Αλλαγή του Πτωχευτικού κώδικα με προστασία από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μοναδικής επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, για οφειλές προς τους θεσμικούς πιστωτές. Εντάσσονται πολίτες με εισόδημα, μέχρι 70% πάνω από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και με αντικειμενική αξία.
  5. Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, που θα χρησιμοποιείται για τις πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, προμηθευτών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων.
  6. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο κατώτατο συντελεστή.
  7. Περιορισμό του ενεργειακού κόστους και μείωση του ΕΦΚ καυσίμων στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ.
  8. Αλλαγή του Εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών για τη δημιουργία ενός σταθερού λειτουργικού αυτοματοποιημένου μηχανισμού προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  9. Ανακατευθυνση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο να ενισχυθούν δράσεις ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μαχόμαστε για την προάσπιση ολόκληρης της κοινωνίας και των ευάλωτων στρωμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να αφανίσει τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη