pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ναυάγιο στην Πύλο: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 568 αγνοούμενους - Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 568. Επιζώντες λένε για 500 έως 700 άτομα μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, κλεισμένους στα αμπάρια.

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Πύλο μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες που φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στην Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία.

Οι έρευνες διάσωσης συνεχίζονται από το Λιμενικό ωστόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους.

Επίσημα, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 568. Επιζώντες  κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο μοιραίο αλιευτικό, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά, κλεισμένους στα αμπάρια.

Από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες των επιζώντων προκύπτει ότι συνολικά στο σκάφος επέβαιναν περίπου 751 άνθρωποι.

Στο σημείο των ερευνών παραμένουν και επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από τον δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Η βύθιση αλιευτικού σκάφους με μετανάστες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 105.

Στις 11 το βράδυ της Πέμπτης εξήλθαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας είναι από 20-40 ετών.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη