pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιάννης Στρατάκης - Συνδυασμός Ελπίδα: "Δυσοίωνο το μέλλον για την είσοδο στη Ψηφιακή Εποχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 16-17 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η “1η Ετήσια έκθεση smartcities”(έξυπνες πόλεις) με θέμα το ρόλο

των τοπικών αρχών – Περιφερειακών και Δημοτικών - στη μετάβαση στη νέα τεχνολογική εποχή.

Οι «έξυπνες πόλεις» αποτελούν το μέλλον της Αυτοδιοίκησης καθώς εκτός από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που είναι διαθέσιμες για δράσεις που αφορούν στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και των επιχειρήσεων, παίζουν επίσης κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη, στην εξοικονόμηση κόστους από τους φορολογούμενους, στην προστασία του περιβάλλοντος κ.α.

Η Περιφέρειά μας συμμετείχε στην έκθεση στην οποία συμμετείχαν και άλλες περιφέρειες και δήμοι της Ελλάδας, για να παρουσιάσει τις δικές της δράσεις.

Δυστυχώς όμως έμεινε με την συμμετοχή, τις χειραψίες και μερικές φωτογραφίες που ο Αντιπεριφερειάρχης Απολιγνιτοποίησης κ. Κιάνας Σ., ο οποίος παρέλαβε και σχετικό βραβείο, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίχτυα. Κατά τα ήθη της εποχής που θέλουν την επικοινωνία να προηγείται της ουσίας, που είναι η άσκηση ουσιαστικής πολιτικής για τους πολίτες του τόπου.

Καλή η προβολή και οι φωτογραφίες αρκεί να συνοδεύονται από αποτελέσματα και η βράβευση να γίνεται από πιστοποιημένο φορέα και όχι από μία μονοπρόσωπη ιδιωτική Εταιρεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δυστυχώς, ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος Αυτοδιοικητικών αρχών που δεν είχε να παρουσιάσει κάτι απτό στους υπόλοιπους αιρετούς, στους εκπροσώπους του κόσμου των επιχειρήσεων τεχνολογίας και στο κοινό των περίπου 3000 ανθρώπων που παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση.

Την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι εκπρόσωποι παρέθεταν με slides και δομημένο λόγο την πρόοδο των φορέων τους σε δράσεις όπως η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω εφαρμογών, η βελτίωση των συστημάτων συλλογής των απορριμμάτων, συντήρησης των δικτύων υδροδότησης και φωτισμού, ψηφιοποίησης του πολιτισμικού αποθέματος κ.α., καταγγέλλοντας ταυτόχρονα αυτό που έχει τονίσει επανειλημμένα και ο Συνδυασμός μας, δηλαδή τον αρτηριοσκληρωτικό κεντρικό σχεδιασμό της Αθήνας και την ανάγκη για κατάλληλη στελέχωση με προσωπικό των τοπικών και περιφερειακών αρχών ώστε να ανταποκριθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στην νέα Εποχή, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειάς μας επέλεξε μόνο να διαβάσει ένα κείμενο με τη διαθεσιμότητα των πόρων στη Δυτ. Μακεδονία. Πόρων που τελικά, όπως με στοιχεία έχουμε αποδείξει στους πολίτες, δεν απορροφούνται κιόλας!

Αν μη τι άλλο, θα περίμενε κανείς ότι με τα τόσα διαθέσιμα κονδύλια (που ήταν το μοναδικό πράγμα που παρουσίασε ο Εκπρόσωπός μας) η Περιφέρειά μας θα ήταν στην αιχμή, προτείνοντας δράσεις και λύσεις και στις άλλες Αυτοδιοικητικές αρχές ως παράδειγμα καλών πρακτικών. Όπως γράφουμε όμως, μείναμε μόνο με τις φωτογραφίες…

-Γιατί δεν πήγαμε κατάλληλα προετοιμασμένοι στην εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια; Προφανώς γιατί είναι ανύπαρκτες!

-Υπάρχει τελικά κάποιο σχέδιο για τη νέα ψηφιακή εποχή εκτός από τα αόριστα και διθυραμβικά που δημοσιεύονται κατά καιρούς για την επικοινωνία και τις φωτογραφίες;

-Έχουμε τουλάχιστον κάτι τελικά να επιδείξουμε σε επίπεδο ολοκληρωμένου σχεδιασμού στο άμεσο μέλλον, για ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη του τόπου ώστε τουλάχιστον να σώσουμε ότι γίνεται να σωθεί στην ώρα μηδέν που έχει φτάσει η Περιφέρειά μας;

Αν αδικούμε με την κριτική μας, ας κάνουν τον κόπο να προβάλουν σχετικό υλικό από την εκδήλωση, μόλις ο διοργανωτής το δημοσιεύσει (εκτός…. των όσων χρήσιμων επικοινωνιακά γι’ αυτούς δημοσίευσαν).Διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί όσα με τις συγκεκριμένες θέσεις μας διατυπώνουμε και αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία εδώ και καιρό, την ανεπάρκεια της Περιφερειακής μας Αρχής.

Αυτή η προχειρότητα, η μετριότητα, που τελικά μεταφράζεται σε ανικανότητα με ολέθριες συνέπειες για όλη την Κοινωνία της Δυτ. Μακεδονίας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Υ.Γ.:

Το απονεμηθέν βραβείο Μας δόθηκε «για τις δράσεις κυκλικής οικονομίας και ψηφιακής μετάβασης» της Περφέρειάς μας, που εκτός της Σύμβασης «GO GREEN» που υλοποιείται, για τα ΘΑ… και τις σχεδόν μηδενικές απορροφήσεις στο ΠΕΠ/ Δυτ. Μακεδονίας;

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη