pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΣΕΕΕΝ: Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αυτή την φορά στον ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται 56χρόνος συνάδελφος μας του ΑΔΜΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την κοπή δένδρου

για την προστασία του δικτύου, στα πλαίσια εργασιών του τμήματος συντήρησης.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσει να μεταθέσει την ευθύνη για το ατύχημα στον εργαζόμενο για να κρύψει τα πραγματικά αίτια, που δεν είναι άλλα από την εντατικοποίηση της εργασίας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μετόχων του ΑΔΜΗΕ, αφού η εργοδοσία με τον μπαμπούλα της αξιολόγησης αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ζωή τους

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρακάμπτονται πρωτόκολλά ασφάλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας (Η συγκεκριμένη εργασία για να εκτελεστεί με ασφάλεια απαιτούνταν διακοπή της γραμμής διασύνδεσης με Βόρεια Μακεδονία) αφού αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αυστηρή εφαρμογή τους.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες.

Μόνο στην αρχή του 2023 μέχρι τον Απρίλιο τα εργατικά δυστυχήματα ξεπερνούν τα 71, μέσα σε αυτά κι οι νεκροί σιδηροδρομικοί του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών. Ακόμη και από τα επίσημα - ελλιπή - στοιχεία, στη χώρα μας κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα 2 εργαζόμενοι πεθαίνουν στο χώρο δουλειάς.

Την ίδια ώρα την περίοδο καύσωνα που διανύουμε ο ΣΕΠΕ Κοζάνης δέχεται βροχή καταγγελιών και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του λόγο έλλειψης προσωπικού.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να απαιτήσουμε άμεσα:

- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς χωρίς εκπτώσεις,

- Μετρά προστασίας των εργαζομένων για την προστασία τους από τον καύσωνα.

- Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και των κρατικών υπηρεσιών με ενίσχυση τους σε μόνιμο προσωπικό και μέσα.

 

 

Πτολεμαΐδα 14/7/2023

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας