pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο: «Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε» - Η τελευταία επικοινωνία των δύο πιλότων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σοκαρισμένος ο πυροσβέστης που μίλησε μαζί τους λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα - Γηρασμένα αεροσκάφη, εξαντλητικές βάρδιες των ιπτάμενων.

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν: "Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε". Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε, μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε».

Σοκαρισμένος είναι ο πυροσβέστης, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος μίλησε με τους πιλότους του μοιραίου Καναντέρ στην Κάρυστο. Ο άνθρωπος αυτός, που είναι αρκετά χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα μίλησε αποκλειστικά στο Open και την Ελευθερία Σπυράκη για την τελευταία επικοινωνία που είχαν λίγα λεπτά πριν την τραγωδία.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» τόνισε ο πυροσβέστης, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του Open.

Από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται αυτοψία στο σημείο της πτώσης από την 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και τα κλιμάκια θα μείνουν για αρκετές ημέρες στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια.

Μάρτυρες της τελευταίας ενέργειας των δύο πιλότων, του 34χρονου κυβερνήτη, σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που ήταν να σβήσουν τη φωτιά υπήρξαμε όλοι μας μέσα από τα πλάνα του έμπειρου οπερατέρ της ΕΡΤ Γιώργου Αγνίδη, που κατέγραψε την τραγική σκηνή του δυστυχήματος. Ένα δυστύχημα, του 10ου με Καναντέρ παλιού τύπου, των παλαιότερων αεροπλάνων πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται και ξεκίνησαν να επιχειρούν στην Ελλάδα σχεδόν μισό αιώνα πριν, το 1975. Ένα δυστύχημα, που ανέδειξε για άλλη μια φορά τα μεγάλα ζητήματα των γηρασμένων αεροσκαφών καθώς και των εξαντλητικών βαρδιών των ιπτάμενων, που με αυτοθυσία επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Ο Κώστας Σκρέκας, το αρνί και το παντεσπάνι… Κατά τα άλλα χρόνια πολλά ! (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…

FESTIVALITO 8 – 11 Μαΐου: Νέο πολιτιστικό τετραήμερο  από την «Υψικάμινο»

FESTIVALITO 8 – 11 Μαΐου: Νέο πολιτιστικό τετραήμερο από την «Υψικάμινο»


Χτίζοντας επάνω στην επιτυχία και την αποδοχή του Φεστ…

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή θυμάμαι τη Μακρόνησο! | video

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή θυμάμαι τη Μακρόνησο! | video


Το κολαστήριο της Μακρονήσου ιδρύθηκε στις 3 του Απρίλ…

O Βλάσης Αγτζίδης παρουσιάζει το νέο βιβλίο του «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης» στη Θεσσαλονίκη 8 Μαΐου 2024
Σαν σήμερα 3 Μαΐου

Σαν σήμερα 3 Μαΐου


Σαν σήμερα 3 Μαΐου - Μια ματιά στην ιστορία του τόπ…

Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο... (του Νίκου Βουνοτρυπίδη)

Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο... (του Νίκου Βουνοτρυπίδη)


Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο, δείχνεις το πόσο σ…