pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πρωθυπουργός για μια μέρα (του Θανάση Σκαμνάκη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι φωτιές έσβησαν. Προς το παρόν. Τώρα οι αρμόδιοι μετράνε τις απώλειες και μοιράζουν υποσχέσεις και πιθανόν κάποια λεφτά στους ιθαγενείς και βάουτσερ στους αλλοδαπούς πληγέντες.

Εξ άλλου ο νεοδημοκρατικός παράγοντας που ομολόγησε ότι με τις σακούλες τα λεφτά πήραμε τις εκλογές σε Ηλεία και Μεσσηνία το 2007, επανήλθε στο προσκήνιο και είναι εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ. Νοικοκυρεμένα και ολοκληρωμένα πράγματα. Καίγεται ο κόσμος, καταστρέφονται περιουσίες, χάνονται ζωές, μερικές φορές και ανθρώπινες, αλλά η αδήριτη προτεραιότητα στον κόσμο που κυβερνάνε οι νεοφιλελεύθεροι, είναι ο εκμαυλισμός της κοινωνίας και των ανθρώπων. Με κάθε τρόπο.

Ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι εχθροί του λαού κυβερνούν. Και κυβερνούν απαξιώνοντας τους πολίτες, την πολιτική και τη δημοκρατία. Για να μπορούν να αδρανοποιούν τους πολλούς και να διατηρούν την μειοψηφική πλειοψηφία τους.

Οι απαντήσεις στα ποικίλα ερωτήματα, και κυρίως εκείνο το «γιατί γίναμε έτσι;», βρίσκονται σε αυτή την απλή καθημερινότητα της απογοήτευσης και της μαζικής διαφθοράς. Και του φόβου!...

Αλλιώς δεν θα είχαμε να κάνουμε με τόσο αμετρεοπείς υπουργούς και κυβερνήτες, τόσο κυνικούς και προκλητικούς απέναντι στην κοινή λογική και τους πολίτες.

Για τις φωτιές όμως ο λόγος. Οι αρμόδιοι υπουργοί την Πέμπτη συσκέφθηκαν και πάρουν  …δραστικά μέτρα για τη  αντιμετώπισή τους. Θα αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα και θα κάνουν  αυστηρές τις ποινές. Επανέλαβαν μάλιστα με στόμφο πως η ατιμωρησία θα λάβει τέλος. Αυτοί είναι σοβαροί άνθρωποι, δεν παίζουν. Πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα. Βρίσκουν πάντα τις πραγματικές αιτίες και δρουν ακαριαία και προ παντός αποτελεσματικά.

Ύστερα από την πολεμική δήλωση Βορίδη πως τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι (ο οποίος προφανώς …δικαιώθηκε όταν έσκασε η αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο), έρχεται η δεύτερη κεραυνοβόλα παρέμβαση. 

Οι ποινές, ανακοίνωσαν, θα γίνουν πολύ αυστηρές για τους εμπρηστές. Εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα. Οι ελαφρές ποινές είναι η κύρια αιτία για τις καλοκαιρινές φωτιές. Και αφού δίνεται απάντηση στο κύρια ζήτημα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι πως το δίδυμο Κικίλια-Φλωρίδη θα βάλει τέλος στην καταστροφή.

Τόσο που λες πως όλοι οι πρωθυπουργοί της μιας μέρας στα καφενεία, έχουν πολύ δίκιο για όσα λένε. Και προφανώς αν τους κάνεις πρωθυπουργούς μια μέρα θα κάνουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από αυτά που γίνονται από τους επαγγελματίες κυβερνήτες. 

Από αυτή τη θέση θα τολμούσα να κάνω και εγώ κάποιες προτάσεις που αν γινόμουν πρωθυπουργός μια μέρα θα μπορούσα να υλοποιήσω. Και δεσμεύομαι εγγράφως.

Θα μπορούσα ας πούμε να φροντίσω ώστε να μην υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα και τα εναέρια μέσα με βλάβη. Να έχουν ελεγχθεί οι πυροσβεστικοί κρουνοί και να έχουν ροή νερού. Να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός των πυροσβεστών. Να αντικατασταθούν οι παλιές κολώνες της ΔΕΗ. Και άλλα παρόμοια, τα οποία μπορεί να θεωρείτε εσείς αυτονόητα αλλά δεν είναι και συνεπώς χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση μου, καθώς όπως προκύπτει ούτε ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι σοβαρός και ελεγμένος.

Κι αφού έχω μπει στη σφαίρα της φαντασίας, με τις προτάσεις αυτές, ας προχωρήσω πιο πέρα: μήπως αν είχαμε ένα δορυφόρο που παρακολουθεί τα δάση την καλοκαιρινή περίοδο, ή έστω ντρόουνς που να εποπτεύουν τις επικίνδυνες περιοχές, και τα οποία, δορυφόροι ή ντρόουνς, ή και τα δυο μαζί, να ειδοποιούν άμεσα τις δυνάμεις οι οποίες θα βρίσκονται κοντά στις περιοχές, κατανεμημένες καταλλήλως και σε ετοιμότητα, και εκείνες να σπεύδουν, πριν η φωτιά πάρει έκταση και δεν ελέγχεται; Που θα βρεθούν τα λεφτά για τέτοιες ακρότητες; Δεν προτείνω να νοικιάσουμε σε κάποιους ένα Ραφάλ ή ακόμη χειρότερα να πουλήσουμε, ή ακόμη πιο ιταμό, να μην αγοράσουμε, τέτοια αντεθνικά δεν τα τολμώ. Αλλά ο πρωθυπουργός λέει πως η χώρα ευημερεί. Δεν φτάνουν τα λεφτά για μια πυροσβεστική υπερβολή;

Θα πείτε βέβαια, πως αν ήταν η χώρα δούλευε με κάποια τάξη τα περιθώρια του κοινωνικού εκμαυλισμού θα στένευαν επικίνδυνα για τους κυβερνώντες. Οπότε, το σύστημα δουλεύει καλώς και με επιτυχία. Γιατί το σύστημα είναι αυτοί. Όχι εμείς.     

ΠΗΓΗ: www.kommon.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Θανάσης Παφίλης: Η μεταφορά οπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία μετατρέπει την χώρα μας σε μέρος του πολέμου (video)
Ο ένας στους 7 εφήβους (14%) στην Ελλάδα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν από τους 2 γονείς του - Ανησυχητικά ευρήματα σε μελέτη του ΕΠΙΨΥ
ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης:
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 17 και αύριο Σάββατο 18 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Καλαμιά Κοζάνης 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ... (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
ΚΚΕ Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας: Στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της περιοχής έφτασε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ
Σαν Σήμερα 17 Μαΐου

Σαν Σήμερα 17 Μαΐου


17 Μαΐου 2019 Σαν σήμερα