pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Με σημαιοφόρο τον Μίλτο Τεντόγλου η Ελλάδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ελπίδες για νέες διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου την προσεχή εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Ξεκινάει το Σάββατο 19 Αυγούστου στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα και στο οποίο θα συμμετάσχουν 22 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Η περίοδος του «ανοιχτού» έχει πάει καλά για τον ελληνικό στίβο, με μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και στο Ευρωπαϊκό Κ20, και ελπίζουμε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς.

Η ελληνική ομάδα δεν έχει απουσίες, αλλά ουσιαστικές ελπίδες διάκρισης έχουν αυτοί που έχουν δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά τους στα μεγάλα «ραντεβού», με πρώτους τους δύο κορυφαίους του 2022 -σε όλα τα αθλήματα- στην Ελλάδα, τον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. O Τεντόγλου με τα 8.38 μ. έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2023 στον ανοιχτό στίβο (ήταν πρώτος με 8.41 μ. στον κλειστό), αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, από τη στιγμή μάλιστα που οι δύο Ινδοί άλτες που προηγούνται (Αντρίν και Σπισχανκάρ) με 8.42 μ. και 8.41 μ. αντίστοιχα έκαναν αυτά τα άλματα στη χώρα τους και όχι σε διεθνείς διοργανώσεις. Την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση με 8.40 μ. έχει ο Γιου-Τανγκ Λι από την Ταϊπέι. Ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο την τελευταία τριετία είναι και φέτος ο πιο σταθερός απ’ όλους, καθώς έχει έξι αγώνες με επιδόσεις πάνω από τα 8.21 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «ανοιχτού» είναι το μόνο που λείπει από τη συλλογή του, καθώς το έχασε στην τελευταία προσπάθεια πέρυσι στο Γιουτζίν και έχει βάλει στόχο να τα καταφέρει φέτος. Συνήθως οι στόχοι του Τεντόγλου γίνονται και πραγματικότητα!

Η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήρθε τέταρτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 35 χιλιόμετρα. Φέτος έχει στρέψει την προσοχή της στα 20 χλμ., όπου πέτυχε και πανελλήνιο ρεκόρ με 1 ώρα 28΄ 12΄΄, ενώ έχει δηλωθεί από τον ΣΕΓΑΣ και στα 35 χιλιόμετρα. Η μαχητικότητά της και η εμπειρία της είναι τα εχέγγυα πως θα είναι και στη Βουδαπέστη μία από τις πρωταγωνίστριες.

Ο τέταρτος ολυμπιονίκης του επί κοντώ στο Τόκιο και δεύτερος φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη Εμμανουήλ Καραλής στον τελευταίο του αγώνα πήδησε 5.82 μ. στη Γερμανία, έκανε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο (έχει 5.86 μ. από τον Φεβρουάριο στον κλειστό) και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Μια ανάλογη επίδοση στη Βουδαπέστη -ειδικά με την πρώτη προσπάθεια- μπορεί να τον βάλει στο βάθρο των νικητών.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.62 μ. έχει φέτος τη 16η επίδοση στον κόσμο, αλλά κανείς δεν μπορεί να «ξεγράψει» μια «χρυσή» ολυμπιονίκη που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του πλανήτη! Παρούσα θα είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο. Το 2023 έχει την 7η επίδοση στον κόσμο με 63.65 μ., νίκησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με 61.52 μ., αλλά είναι το μεγάλο ερώτημα, ειδικά λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Να σημειώσουμε τη συμμετοχή τριών Ελλήνων αθλητών στα αγωνίσματα της σφυροβολίας και τριπλούν ανδρών και την τετραπλή στο βάδην των γυναικών.

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

Ανδρες: επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, μήκος Μίλτος Τεντόγλου, τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης - Ανδρέας Πανταζής - Νίκος Ανδρικόπουλος, σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης, σφυροβολία Μιχάλης Αναστασάκης - Χρήστος Φραντζεσκάκης - Κώστας Ζάλτος, 20 χλμ. βάδην / 35χλμ. βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Γυναίκες: 200 μ. Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, 400 μ. εμπόδια Δήμητρα Γναφάκη, ύψος Τατιάνα Γκούσιν - Παναγιώτα Δόση, επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη - Ελένη Πόλακ, σφυροβολία Σταματία Σκαρβέλη, ακοντισμός Ελίνα Τζένγκο, 20 χλμ. βάδην / 35 χλμ. βάδην Κυριακή Φιλτισάκου - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Χριστίνα Παπαδοπούλου, 35 χλμ. βάδην Όλγα Φιάσκα.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)