pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου - Ρυακιου: Απάντηση στον Δήμαρχο Κοζάνης και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Απάντηση στον Δήμαρχο Κοζάνης και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, για την αναφορά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στις 22-08-2023

, για το θέμα που έθεσε ο Σύλλογος μας για το πρόβλημα του Εξασθενούς Χρωμίου στον Άγιο Δημήτριο - Ρυάκιο, καθώς επίσης και για τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Δήμο Κοζάνης !!!

Πώς μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα όταν δεν γνωρίζεις τα πραγματικά περιστατικά και με ψευδή στοιχεία δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις.

Από τις απαντήσεις του κυρίου Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ προκύπτουν τα εξής : 

1. Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο το 20% δεν πλήρωσε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, αντιθέτως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που δεν έχουν πληρώσει !!!

2. Από τον Ιανουάριο του 2012 που είχε αναλάβει την ευθύνη της ύδρευσης των κοινοτήτων μας η ΔΕΥΑΚ (ήδη ήμασταν Δήμος Κοζάνης από το 2010), μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 καταναλώναμε επικίνδυνο νερό για ανθρώπινη χρήση - κατανάλωση το οποίο πίναμε και με αυτό μαγειρεύαμε, δηλαδή η ΔΕΥΑΚ για 16 ολόκληρους μήνες μας παρείχε νερό ακατάλληλο, νερό δηλητήριο !!!

3. Ποιο είναι το κόστος στο οποίο αναφέρεται ο κύριος δήμαρχος για ένα ποτήρι νερό, όταν είναι δηλητήριο και εμείς το πίναμε και το δίναμε στα παιδιά μας εν αγνοία μας !!!

4. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επικαλείται ότι δεν μπορεί να διαγραφούν χρεώσεις από την υπηρεσία του, δηλαδή θέλουν να διαγράψουν τα συγκεκριμένα ποσά αλλά δεν μπορούν !!!

Όταν θέλεις βρίσκεις τον τρόπο και μπορείς και φυσικά αν θέλουν μπορούν να το κάνουν κάνοντας έκπτωση 99% για συγκεκριμένους λόγους και έμμεσα "να διαγραφούν" !!!

5. Το θέμα κύριοι δεν είναι οικονομικό !!!

Με δική σας ευθύνη, μας παρείχατε ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό ("προϊόν") και αξιώνεται να το πληρωθείτε !!!

6. Το πρόβλημα κύριε δήμαρχε λέτε ότι το λύσατε σε τρεις μήνες, όμως από τον Απρίλιο του 2013 που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο στο νερό, το νέο δίκτυο συνδέθηκε στη δεξαμενή τον Δεκέμβριο του 2013 και η δεξαμενή καθαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 !!!

Τελικά κύριε δήμαρχε σε πόσους μήνες αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ;

Μπορούσατε να δώσετε λύση σε δέκα (10) ημέρες, αφού ο νέος αγωγός περνάει στα είκοσι (20) μέτρα από την παλιά προβληματική γεώτρηση και όμως καθυστερήσατε 9 ολόκληρους μήνες !!!

Γιατί ;

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Κυτίδη σε συνέντευξη του στο ΦΛΑΣ, ότι το εξώδικο το έστειλε ο Σύλλογος στον Δήμο, είναι λάθος, διότι το εξώδικο στάλθηκε από τον δικαστικό στην ΔΕΥΑΚ ως αρμόδια υπηρεσία για το θέμα !!!

Υ.γ. :  Δεν απαντήθηκε το  ερώτημά γιατί δεν γινόντουσαν μετρήσεις βαρέων μετάλλων πριν το 2012 στους πρώην Δήμους Ελλησπόντου και Υψηλάντη και με ποιανού ευθύνη, όπως επίσης και το ότι ενώ η ΔΕΗ και η Διοίκηση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου γνώριζαν από το 2006 μάλιστα για την ύπαρξη του επικίνδυνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό και δεν ενημέρωσαν ή αν ενημέρωσαν ποιους και τι έκαναν ή δεν έκαναν όσοι ενημερώθηκαν !!!

 Υ.γ. 1 : Καλούμε τους επικεφαλείς όλων των Δημοτικών Παρατάξεων να πάρουν θέση και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης !!!

Υ.γ. 2 : Καλούμε επίσης τους υποψήφιους Δημάρχους να τοποθετηθούν επί του σοβαρού αυτού ζητήματος, διότι τίθεται θέμα Δικαιοσύνης και πάνω από όλα Ηθικής, διότι αποτελεί δείγμα γραφής για το πως (θα) αντιμετωπίζεται μια ολόκληρη κοινωνία ή ο πολίτης όταν αδικηθούν και μάλιστα από Κρατικούς Θεσμούς, οι οποίοι Θεσμοί από την μία δεν τηρούν τους Νόμους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Δημότες τους π.χ. δεν γίνονταν μετρήσεις βαρέων μετάλλων και ενώ η ΔΕΗ γνώριζε !!!

Ο κύριος δήμαρχος μας δίνει την εντύπωση ότι είμαστε εχθροί του και πως δεν ανήκουμε στον Δήμο που διοικεί !!!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη