pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Έκθεση του συλλέκτη Γιάννη Τσιομπάνου με τίτλο "Χρώμα Παλιάς Πτολεμαΐδας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο της Βασιλίσσης Σοφίας στην Πτολεμαΐδα.

Έκθεση του συλλέκτη Γιάννη Τσιομπάνου, με τίτλο "Χρώμα παλιάς Πτολεμαΐδας", θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της οδού Βασ. Σοφίας στην Πτολεμαΐδα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης που θα διεξαχθεί μόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, θα είναι από τις 19.30 μέχρι και τις 22.00.

Διοργανωτές: Τσιομπάνος Γιάννης και Φωτογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας F22.

Η έκθεση «Χρώμα Παλιάς Πτολεμαΐδας» έρχεται και πάλι στην πρωτεύουσα της Εορδαίας, καθώς η πρώτη φορά που έκανε την εμφάνισή της ήταν το 2010.

Περιλαμβάνει καρτ ποστάλ της παλιάς Πτολεμαΐδας από το 1930 μέχρι και το 1964, οι οποίες μαζεύτηκαν κομμάτι – κομμάτι, από αναζητήσεις σε παζάρια, όπως το Μοναστηράκι, δημοπρασίες, μέχρι και αναζητήσεις στο εξωτερικό, καθώς αρκετές από αυτές στάλθηκαν από Πτολεμαϊδιώτες σε συγγενείς τους στα ξένα.

Η συλλογή των καρτ ποστάλ περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το παρελθόν της Πτολεμαΐδας, καθώς απεικονίζει το αστικό τοπίο της πόλης.

Η έκθεση είναι χωρισμένη χρονολογικά, με βάση τους εκδότες των καρτ ποστάλ , οι οποίοι με τη σειρά της παρουσίασης είναι: Ο Κωνσταντίνος Ροδάκης, ο Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Κωνσταντίνος Στολίδης και ο Γεώργιος Τσαμαντάνης. Τέλος, υπάρχει και μια κατηγορία αγνώστων φωτογράφων – εκδοτών καρτ ποστάλ.

Στις καρτ ποστάλ έχει γίνει αποχρωματισμός των παλιών ασπρόμαυρων τεκμηρίων, μία επίπονη καλλιτεχνική διαδικασία, η οποία όμως ζωντανεύει το αστικό παρελθόν της Πτολεμαΐδας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Τσιομπάνος

Ο Γιάννης Τσιομπάνος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1974 και σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στο ΑΠΘ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα συλλεκτικών ειδών με είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας και όντας συλλέκτης κι ο ίδιος. Ανήκει στην κοινωνία των ενεργών πολιτών, αρθρογραφώντας αδιάλειπτα για ζητήματα που αφορούν τον τόπο και την ιστορία του, ενώ παράλληλα έχει κάνει τρεις σημαντικές εκδόσεις για την περιοχή: «Νομός Κοζάνης η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας», «Οι καρτ Ποστάλ της Πτολεμαΐδας 1930 – 1964» (ένα ιδιαίτερα αγαπητό λεύκωμα για την πόλη της Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει εξαντληθεί και πρόκειται στο προσεχές μέλλον να επανεκδοθεί με σημαντικές και νέες προσθήκες), καθώς και το «Κοζάνη – Οδοιπορικό στο Χρόνο».

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη