pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πτολεμαΐδα: Ολοκληρώθηκε από το Βόρειο Πεδίο το Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε από το Βόρειο Πεδίο το Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ που το σκεφτόμασταν και το ονειρευόμαστε χρόνια.

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας και είχε προσανατολισμό την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Το ξεκινήσαμε δειλά αλλά και με πολύ μεράκι. Ποτέ όμως δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι θα το αγκάλιαζε τόσο ο κόσμος της Πτολεμαΐδας μας.

Πέρασαν από το πάρκο και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, πάνω από 3000 άτομα! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη αν και στην αρχή βλέπαμε ανθρώπους να έρχονται χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι θα ήταν αυτό στο ποιο θα συμμετείχαν. Τα χαμόγελα των γονέων και των μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και μετά το τέλος του, ήταν ό τι ακριβώς μας γέμισε ενθουσιασμό και μεράκι κι είπαμε ότι άξιζε πέρα για πέρα ο κόπος αλλά κι ότι αυτό θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή!

Η Πτολεμαΐδα δεν έχει θάλασσα, δεν έχει λίμνη, δεν έχει ποτάμι, δεν έχει δάσος. Έχει μόνο τους ανθρώπους της. Αυτοί πρέπει να δουλέψουν, και μ’ αυτούς πρέπει να εργαστούμε, και σε αυτούς πρέπει να αποσκοπούμε. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, θέατρο, χορός, παραμύθι, κατασκευές, μουσική, σκάκι) πλαισιώθηκαν από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και συλλόγους (Αρκτούρος, σύλλογος ΑΜΕΑ, σκάκι, ζωγραφική, χορός, πρόσκοποι, θεατρολόγοι, μουσικοί, βιβλιοπωλείο Ασιανός) και πάνω από 50 εθελοντές και φίλους του Βορείου Πεδίου. Ακολούθησαν συναυλίες από μικρά τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα και το συγκρότημα FIASCO που ζωντάνεψαν το πάρκο εκτάκτων αναγκών και γέμισαν με φως τον χώρο.

Στον απόηχό του, λέμε ότι αυτό μας έλειπε. Ο κόσμος της πόλης διψάει για τέχνη, για δράση, για παιχνίδι, διψάει να έχει μια δημιουργική διέξοδο στην καθημερινότητά του. Έχει ανάγκη να βγει έξω από το σπίτι του με την οικογένειά του και να γυρίσει με χαμόγελο. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς. Έπεται συνέχεια ….

Το Φεστιβάλ επιχορηγήθηκε και στηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Βαρβούτειο Ωδείο Πτολεμαΐδας

Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Κώστας Αλεξίου»

Εικαστικό Εργαστήρι Σχεδίου & Ζωγραφικής «Ζωγραφί-Ζω»

Αρκτούρος

Πολιτιστικός Σύλλογος “Το σπίτι του διεθνούς χορού”

Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Λέσχη Προσκόπων Πτολεμαΐδας

 

Ο Πρόεδρος

Στράτος Ιορδανίδης

Η Γεν. Γραμματέας

Ματίνα Ζιώγου

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη