pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Φωτιά στον Έβρο: Βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σεληνιακό τοπίο θυμίζει ο νομός Έβρου, αφού επί μισό μήνα καιγόταν - Οι εικόνες είναι συντριπτικές.

Ο Έβρος «ρήμαξε». Αυτό καταγράφει βίντεο drone που αποκαλύπτει το εύρος και το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά που για 17η μέρα σιγοκαίει στην περιοχή.

Όπου βλέπει το μάτι, όλα καμένα. Καμένα μέχρι τη θάλασσα. Η φωτιά στο πέρασμά της κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο δάσος. Καμένα δάση, χωράφια, μαντριά και σπίτια, ένα σεληνιακό τοπίο που προκαλεί θλίψη και οργή.

Το κάποτε μοναδικής βιοποικιλότητας οικοσύστημα της Δαδιάς είναι στάχτη, όσα ζώα επέζησαν έντρομα θα αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

Στο βίντεο φαίνονται οι περιοχές που «αφανίστηκαν» από τη Δαδιά, τη Μελιά, την Πυλαία, τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, τη Μάκρη, τον παλαιό δρόμο Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, καθώς και την Εγνατία Οδό.

Χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν, χιλιάδες ζώα σκοτώθηκαν βίαια, ακόμα και το νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε ενώ η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε από ρύπανση.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αρκετά συντριπτικές και καθιστούν τα 935.000 καμένα στρέμματα έως το πρωί του Σαββάτου ασύλληπτη καταστροφή.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη