pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Λευτέρη Χαψιάδη που μας χάρισε το «Μία είναι η ουσία»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο σπουδαίος στιχουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών

Τον σπουδαίο στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη αποχαιρετούν το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές, στο ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρούπολης· ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας.

Ο άνθρωπος που έγραψε το «Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία» πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 69 ετών.

Πρόσφυγας από τον Πόντο, δεύτερης γενιάς από την πλευρά του πατέρα του και τρίτης από τη μητέρα του, ο Λευτέρης Χαψιάδης ήρθε στον κόσμο στις 23 Οκτωβρίου 1953, στις Φέρρες του Έβρου. Ο πατέρας του γεννημένος το 1912, στο χωριό Χουμουρκιάντων στα Σούρμενα του Πόντου και η μητέρα του το 1926, στα Κοίλα του Έβρου –οι γονείς της ήταν από τη Σαμψούντα– ζούσαν για χρόνια στα Κοίλα μέχρι που ο τόπος άδειασε την περίοδο του Εμφυλίου.

Σε μια εξομολόγηση σχετικά με το «Μία είναι η ουσία» είχε πει: «Ένα βράδυ, καλοκαίρι του 1984, με είχε πιάσει τσιγαρόβηχας και μου φώναξε η γυναίκα μου: “Θα πεθάνεις από το τσιγάρο!”. Την επομένη περνούσα εξετάσεις θώρακος. Με κυρίευσε η ιδέα του θανάτου.

Σκεφτόμουν την κηδεία μου, τα κλάματα της μάνας μου, και τότε μου έρχεται η πρώτη φράση αυτόματα: “Μία είναι η ουσία”. Στη συνέχεια βρήκα το ρεφρέν, παίρνω ένα ταξί, πηγαίνω στο Στορκ όπου εμφανίζονταν ο Νικολόπουλος, η Αλεξίου και ο Πάριος. Διαβάζει τους στίχους ο Χρήστος, ενθουσιάζεται, και το παίζει στο καμαρίνι με τη Χαρούλα. Ήταν η πρώτη φορά που το άκουσα κι εγώ».

 

 

ΠΗΓΗ: www.pontosnews.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)

Η «άριστη» λύση για το Πάσχα: Να πάρετε αρνί πιο ελαφρύ για να σας βγει πιο φθηνό! (video)


Οι άνθρωποι είναι «αλλού», γενικά. Ειδικά, όμως, όταν μι…

Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το