pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Φονιάδες! Πάνω από 10.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι (ανάμεσα τους 4.104 παιδιά) από τις ισραηλινές επιδρομές

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτώβρη, καθώς με τις πλάτες των ΗΠΑ

και των ισχυρών συμμάχων του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, το Ισραήλ συνεχίζει για 31η μέρα το συνεχές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, 2.641 είναι οι οι νεκρές γυναίκες, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 25.408.

Το Ισραήλ από χθες το βράδυ έχει εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, καθώς ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να μπει στην πόλη της Γάζας και να κόψει στα δύο τον θύλακα. Στο στόχαστρο των αεροσκαφών έχουν μπει νοσοκομεία και υποδομές όπως δεξαμενές νερού, αλλά και φούρνοι, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των Παλαιστινίων.

Σήμερα μόνο το νοσοκομείο Al-Rantisi στοχοποιήθηκε δύο φορές, ενώ βόμβες έπεσαν δίπλα από το αντικαρκινικό νοσοκομείο της Γάζας και το νοσοκομείο Παίδων.

Πλέον τα νοσοκομεία που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω χτυπημάτων από ισραηλινά πυρά, ανέρχονται σε 16.

Η αναστολή λειτουργίας και η καταστροφή δικτύων και υποδομών, έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λοιμωδών ασθενειών στους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο στα καταφύγια του UNRWA, αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Οισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος να μπει στην πόλη της Γάζας για να εξουδετερώσει τα τούνελ της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της λωρίδας. Παράλληλα, ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού χαιρέτισε την ανάπτυξη ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην περιοχή 

Οι σειρήνες του συναγερμού ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε πολλές πόλεις του βόρειου Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τον Λίβανο την τελευταία ώρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι απαντούν με πυρά του πυροβολικού εναντίον των θέσεων από τις οποίες προήλθαν οι πύραυλοι αυτοί.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στον Λίβανο, οι «Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, ανακοίνωσαν μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι εκτόξευσαν 16 πυραύλους προς τη Ναχιρίγια και τη νότια Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

Συνεχίζεται η κατοχική βία στην Δυτική Όχθη

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τουλκάρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Τουλκάρεμ είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινοί στρατιώτες που επέβαιναν σε βαν, εκτέλεσαν τους τρεις Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην περιοχή Χαλχούλ, κοντά στη Χεβρώνα.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Bisher Al-Hasawna, δήλωσε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας ή την Ιουδαία και Σαμάρεια αποτελεί κόκκινη γραμμή – και θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου».

Παράλληλα, η Νότια Αφρική έγινε η τελευταία χώρα που ανακάλεσε όλους τους διπλωμάτες της από το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις. Η Τουρκία, η Ιορδανία, η Ονδούρα, η Κολομβία, η Χιλή και το Μπαχρέιν έχουν πράξει επίσης το ίδιο. Η Βολιβία διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ εξαιτίας των βομβαρδισμών στη Γάζα. 

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Al Jazeera») – Από 902.gr 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο