pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο Γιώργος Τσιάκαλος για το βιβλίο του Αντώνη Ζαρίντα "Γιάνους Κόρτσακ. Ο Πατέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού". | "Ένα βιβλίο μαχητικής ελπίδας και αισιοδοξίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένα βιβλίο μαχητικής ελπίδας και αισιοδοξίας.

Καλά όλα τα άλλα δώρα στις γιορτές –παιχνίδια, ρούχα, γλυκίσματα- όμως αυτό που θεωρώ ότι δεν μπορεί να λείπει είναι το βιβλίο.

Προτείνω κι εγώ ένα, που το έζησα από την αρχή της γέννησής του κι εντυπωσιάστηκα από τον ενθουσιασμό όλων των συντελεστών του – του συγγραφέα, του εικονογράφου και του εκδότη.

Για κανέναν τους δεν ήταν απλά ένα «δικό τους» βιβλίο, ήταν εκπλήρωση μια υποχρέωσης απέναντι στα παιδιά, μικρά και μεγάλα, και φυσικά απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού ό,τι αφορά στα δικαιώματα των παιδιών είναι και δική τους υπόθεση.

Με συνεπήραν με τον ενθουσιασμό τους και αποδέχτηκα την πρόσκληση να γράψω ένα μικρό πρόλογο στο βιβλίο. Από αυτόν είναι τα λόγια που ακολουθούν.

«Άγνωστος ήταν στην Ελλάδα και στην Κύπρο για πολλά χρόνια ο Γιάνους Κόρτσακ. Τώρα όμως υπάρχουν πολλές δασκάλες και πολλοί δάσκαλοι, που τον γνωρίζουν και τον έχουν ενσωματώσει, εκείνον και την παιδαγωγική του, στη διδασκαλία τους και στη συμπεριφορά τους μέσα στην τάξη,

O Αντώνης Ζαρίντας είναι ένας από αυτούς τους δασκάλους. Εμπνέεται από τον Γιάνους Κόρτσακ, διδάσκει με οδηγό τον Γιάνους Κόρτσακ και διαδίδει τις παιδαγωγικές του απόψεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς με ομιλίες και σεμινάρια. Με το βιβλίο, που κρατάμε στα χέρια μας, έρχεται τώρα να τον κάνει γνωστό σε ένα πολύ μεγαλύτερο κύκλο τόσο παιδιών όσο και ενηλίκων.

Σε μια εποχή, όπου η βία και η βαρβαρότητα είναι επικίνδυνα παρούσες σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης κοινωνίας και της παγκόσμιας πολιτικής, η γνώση της ζωής του Γιάνους Κότσακ αποτελεί διαρκή υπενθύμιση, ότι η Ανθρωπιά μένει ζωντανή και αντιστέκεται υπερήφανα στη βαρβαρότητα ακόμη και στους πιο ματωμένους καιρούς. Γι’ αυτό, το βιβλίο αποτελεί ένα μήνυμα μαχητικής ελπίδας και αισιοδοξίας».

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)