pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

11 χρόνια χωρίς τον Χρήστο Αντωνιάδη. Έφυγε από την ζωή σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 2013 (videos του kozani.tv 2012 & 2013)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου του 2013 έφυγε από την ζωή ο μεγάλος στιχουργός και διακεκριμένος νευροχειρουργός ο Χρήστος Αντωνιάδης, σε ηλικία μόλις 63 χρονών.

Γεννήθηκε στην Ξηρολίμνη της Κοζάνης 

και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε Λέκτορας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως Νευροχειρουργός στο «Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Η μεγάλη του αγάπη, εκτός από την Ιατρική, ήταν η ποντιακή μουσική. Μέσα από τους στίχους που έγραψε και μετέπειτα μελοποιήθηκαν, προσπάθησε να περιγράψει τις περιπέτειες και τα βάσανα του ποντιακού ελληνισμού. Η πρώτη του ποιητική συλλογή «Κατάθεση ψυχής» μελοποιήθηκε από τον Χρήστο Χρυσανθόπουλο και έγινε δίσκος στον οποίο συμμετείχε ως ερμηνευτής ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Χρύσανθος Θεοδωρίδης. Επίσης έγραψε τραγούδια για το CD «Μαυροθάλασσα», στην προσπάθειά του προσεγγίζει τους Πόντιους στην Τουρκία με τους οποίους και είχε συνεργασία, λειτουργώντας ως «γέφυρα» επικοινωνίας μέσω των τραγουδιών.

Συνεργάστηκε με πάρα πολλούς Πόντιους τραγουδιστές, ενώ ως υπέρμαχος της διατήρησης της ποντιακής διαλέκτου, έθεσε ως στόχο του να γράφει στίχους και ποιήματα στη μητρική του γλώσσα, των ποντιακή που έμαθε μικρός από τους γονείς και τους παππούδες του.

(το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα: https://spfth.wordpress.com του Σύλλογου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

video: www.kozani.tv 2012- 2013

 

Την πατρίδα μ' έχασα ~ Α.Βασιλειάδης & Γ. Κουρτίδης - Στίχοι: Χρήστος Αντωνιάδης

 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING