pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αφροδίτη Ρέτζιου: Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας (ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την ανάγκη να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 15 Φλεβάρη σε εκπομπή του «Real FM».

Αναφερόμενη στα απογευματινά χειρουργεία, η Α. Ρέτζιου σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να μειώσει τις λίστες αναμονής, θα προσλάμβανε όλο το αναγκαίο, μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές, πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, με χρήματα που έχουμε πληρώσει όλοι οι εργαζόμενοι. 

Κάλεσε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να προκηρύξουν το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων, ταυτόχρονα με κατεπείγουσες διαδικασίες να αυξήσουν τους μισθούς και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Α. Ρέτζιου αναφέρθηκε στη διάταξη για την αύξηση των αποζημιώσεων των εφημεριών των γιατρών κάνοντας λόγο ότι προβλέπει αύξηση ενός ευρώ την ώρα στην εφημερία, που θα οδηγήσει και σε φορολογική επιβάρυνση, καθώς δεν ισχύει η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών.

Όπως είπε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, η εμπειρία από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, όπου ένα μεγάλο τμήμα της λειτουργίας τους έχει στηριχτεί στις απεικονιστικές εξετάσεις δεν απέτρεψε τη μαζική αιμορραγία ακτινολόγων από το δημόσιο σύστημα Υγείας, ούτε μειώθηκαν τα κέρδη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων που κάνουν απεικονιστικές εξετάσεις.

Θέλουν να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος για την Υεία από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξοικονομηθεί ζεστό χρήμα για τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, για τις «πράσινες μπίζνες» και τους εξοπλισμούς κλπ., κατέληξε η Α. Ρέτζιου.

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

 

Δημοφιλή Νέα

video και φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΑ -
Για την Ακρινή Κοζάνης «το πρώτο πράσινο χωριό σε στεριά», όλα είναι γραμμένα στις «επιστολές του Ιησού»… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Μαΐου του 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
Σαν σήμερα 13 Μαΐου 1995  σεισμός σε Κοζάνη - Γρεβενά (video)

Σαν σήμερα 13 Μαΐου 1995 σεισμός σε Κοζάνη - Γρεβενά (video)


Σαν σήμερα 13 Μαΐου 1995 Σεισμός σε Κοζάνη - Γρεβενά. …

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος. Δείτε αμοντάριστο video από το 1994, με το βετεράνο ηθοποιό να συνομιλεί με τον Νίκο Κουρού
Ο καιρός Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv