pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του ΚΕΘΙ: Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών 8 Μάρτη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα τελευταία πολλά χρόνια η μέρα αυτή έχει περάσει στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων ως μια απλή γιορτή, ως μια ακόμα παγκόσμια μέρα

ανάμεσα στις τόσες που υπάρχουν. Πόσοι άραγε γνωρίζουν οτι θεσπίστηκε για να προωθηθούν τα δικαιώματα της γυναίκας και να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ανισότητες που αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει;

Αποτελεί μέρα μνήμης και αφύπνισης όλων μας για τους διαχρονικούς, επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες των γυναικών που μάχονται για τη διεκδίκηση ίσης πρόσβασης και ισότιμης αντιμετώπισης απέναντι σε μια κοινωνία βασισμένη και δομημένη σε πατριαρχικά μοντέλα.

Η γυναίκα μέσα στα χρόνια έπρεπε να δώσει σειρά αγώνων για να πλησιάσει το αυτονόητο, γιατί ακόμα δεν έχει επιτευχθεί στην ολότητά του, την ισότητα. Να κάνει αντιληπτό οτι δεν τη διαχωρίζει κάτι απο τους άντρες. Έπρεπε να αγωνιστεί για να κερδίσει το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ελεύθερη βούληση και επιλογή, στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και τόσα άλλα.

Ξεκινώντας απο το 1909 που πρωτογιορτάστηκε στη Νέα Υόρκη έως το 1977 όπου η γενική συνέλευση του ΟΗΕ θέσπισε τη μέρα αυτή ως Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και φτάνοντας στο σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα προς τον δρόμο αυτό, αλλά έχουμε πολλά ακόμα, γιατί παρά τους σκληρούς αγώνες, οι ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται.

Με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στην επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) αποτελούν τους αρμόδιους κρατικούς φορείς που δημιούργησαν και λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας & Γραμμή SOS 15900) για γυναίκες που υφίστανται βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του ΚΕΘΙ εντάσσεται στο Δίκτυο αυτό και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική με την οπτική του φύλου για την ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι και η εργασιακή στήριξη / συμβουλευτική απασχόλησης, η οποία εστιάζει  στον προσανατολισμό και τον επαναπροσδιορισμό των επαγγελματικών στόχων και την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση της εργασίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή/και στήριξη. Οι γυναίκες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων μέσω Δ.Υ.Π.Α  κ.α.            

Σκοπός της εργασιακής συμβουλευτικής είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη των γυναικών στο να αντιληφθούν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, η ενδυνάμωση τους μέσω της συμβουλευτικής διαδικασίας και η αύξηση της αυτο-αποτελεσματικότητας τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών / επαγγελματικών τους στόχων.

Το μοντέλο αυτό εργασιακής συμβουλευτικής περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • πληροφόρηση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης.
  • συμβουλευτική με χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και εργαλείων.
  • παρακολούθηση της πορείας των συμβουλευόμενων γυναικών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή για τον προγραμματισμό συνάντησης, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης

Ροδόπης 5 και Πανόρμου, 1ος όροφος

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)

Τηλ.: 24610 49672, 2461027067/ E-mail: kozani@isotita.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)