pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι κάτοικοι της Ακρινής Κοζάνης στην κεντρική αλλά και στην τοπική εξουσία ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για την έννοια της εμπιστοσύνης έχουν γραφτεί πολλά…

Τι σημαίνει λοιπόν με λίγες λέξεις;

«εμπιστοσύνη»: Το να πιστεύεις ότι κάποιος έχει ορισμένες ικανότητες, ιδιότητες ή αρετές και να μπορείς να στηριχτείς πάνω του (εντιμότητα, ειλικρίνεια συναισθημάτων, εχεμύθεια κτλ.)

Τι από τα παραπάνω διαθέτει η εξουσία στην περίπτωση της Ακρινής;

Τίποτα !

Πάνω από μια δεκαετία εμπαίζει, λέει ψέματα, δεν λογαριάζει ανθρώπους, συνθήκες ζωής, απαξιώνοντας μια ολόκληρη κοινωνία με απερίγραπτο θράσος, αγριότητα και κυνισμό.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Πολύκεντρο του χωριού, στην ενημέρωση που έγινε από την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον δήμο Κοζάνης, δεν τέθηκε τελικά θέμα για νέο δημοψήφισμα αλλά γίναμε μάρτυρες της έλλειψης εμπιστοσύνης των κατοίκων σε όσα ακούστηκαν από τις αρχές.

Η προσέλευση ήταν μικρή, όπως και το «καλάθι» που κρατούσαν οι περισσότεροι από όσους παραβρέθηκαν…

Ανάμεσα σε αυτά που μάθαμε για τη συνάντηση που έγινε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανάση στην Αθήνα, ήταν και το ότι για την καθυστέρηση της υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου της κυβέρνησης φταίει ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Μαλούτας και ο προηγούμενος περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης… βγάζοντας «λάδι» τη Νέα Δημοκρατία.

Μάθαμε επίσης ότι όλα είναι «έτοιμα» τελικά για το «πράσινο χωριό» και ας μην γνωρίζουμε ουσιαστικά ούτε καν από που θα χρηματοδοτηθεί.

Μάθαμε ότι πρέπει να βιαστούμε όσο είναι στην υπουργική καρέκλα ο κύριος Παπαθανάσης, γιατί εάν φύγει από τη θέση του, ποιος ξέρει βρε παιδιά…

Το πιο εξωφρενικό από όλα ήταν η απάντηση του υπουργού για τι θα κάνει η κυβέρνηση του στην περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο πάρει απόφαση θετική στην προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής και καταπέσει ο νόμος που καταργεί τη μετεγκατάστηση, «θα δούμε τότε» είπε, δείχνοντας για ακόμη μία φορά το «σεβασμό» του στους θεσμούς. Σίγουρα δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα…

Εκελινη η συνάντηση της Αθήνας, έκλεισε με ωραίες φωτογραφίες, με χαμόγελα, όλοι μαζί αντάμα !

Τραγικά πράγματα.

Στο Πολύκεντρο Ακρινής το Σάββατο «μάθαμε» και άλλα πολλά! Ότι δηλαδή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας δεν έθετε ζήτημα να εφαρμοστεί ο νόμος, το είπε αυτό ο κ. Αμανατίδης. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον δήμαρχο Κοζάνης και τον πρόεδρο της κοινότητας, μόνο σιγή …

Ο περιφερειάρχης, που κατά κύριο λόγο ανέλαβε την ενημέρωση, ζήτησε από τον κόσμο να τον εμπιστευτεί, ξεχνώντας μάλλον τη στάση του στην ψηφοφορία στη βουλή, όπου μαζί με άλλους είπαν ναι στην κατάργηση του δίκαιου νόμου της μετεγκατάστασης, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις του ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δημοψηφίσματος του Δεκεμβρίου του 2022.

Ο Γιώργος Αμανατίδης, όπως είχαμε προβλέψει, έριξε στη μάχη της ενημέρωσης τη «φάκα με το τυράκι»… Και το όνομα αυτού «ενεργειακή κοινότητα». Προχώρησε μάλιστα τόσο πολύ στο θέμα, που ρώτησε τους παραβρισκόμενους εάν θέλουν μια εισήγηση για το ποιοι θα δικαιούνται να συμμετέχουν στις ενεργειακές κοινότητες ή αν θα το αποφασίσουν μόνοι τους. Έκλεισε λέγοντας πως, «η πρόταση είναι μια χαρά, είναι πρόταση υπογεγραμμένη από τον υπουργό, όχι χύμα, που έχει περιθώρια βελτίωσης και το ότι δεν είναι αναλυτική μας βολεύει, θα γίνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο για να επικαιροποιηθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουν».

Ο δήμαρχος με τη σειρά του δεν έδειξε να έχει διαφωνίες, τόνισε μόνο το ότι «σέβεται τη απόφαση του 72% και πως η ενεργειακή κοινότητα δεν επηρεάζεται αλλά ούτε επηρεάζει, το αν θα μετεγκατασταθεί το χωριό ή όχι». Με άλλα λόγια, και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ».

Βασιζόμενοι στην κούραση από τη μακροχρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων, περιφερειάρχης, δήμαρχος, πρόεδρος και σύμβουλοι έφυγαν εφησυχασμένοι από τη διαδικασία, εκπροσωπώντας επάξια την κεντρική εξουσία…

Είναι σίγουρο πως για ακόμη ναι φορά κάνουν λάθος για την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, κάνουν λάθος όμως εάν νομίζουν πως κέρδισαν και την εμπιστοσύνη των Ακρινιωτών !

Η υπόθεση της Ακρινής είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αναλγησίας της εξουσίας και μας αφορά όλους !

 

Υ.Γ. Εμείς στο www.kozani.tv είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που θέμα ήρθε και πάλι μπροστά και δηλώνουμε ανυποχώρητοι στο δίκαιο αίτημα των «συγχωριανών» μας. Είμαστε όλοι Ακρινιώτες !

Υ.Γ.2 Το kozani.tv κάνει δημόσια πρόσκληση σε συνεντευξεις για το θέμα, τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο, τον πρόεδρο της κοινότητας Ακρινής, τον πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος !

Υ.Γ.3 Τα γνωστά γραφικά παπαγαλάκια των media, όπως πάντα, είναι εντελώς προβλέψιμα και συντονισμένα με την τραγική, αντιδραστική κραταιά αντίληψη.

Συνεχίζεται...

Τσαρτσιανίδης Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας - www.kozani.tv 

 

Δείτε το video της ενημέρωσης από Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και Δήμο Κοζάνης

προς τους κατοίκους της Ακρινής για το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης,

το Σάββατο 9 Μαρτίου 2023:

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)