pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τη γυναίκα και τα άδηλα στερεότυπα βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Γράφει η Ράνια Στυλιάδου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τη γυναίκα και τα άδηλα στερεότυπα βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που εστιάζει στο θέμα «Γυναίκα και Άδηλα Στερεότυπα στη Σταδιοδρομία: Ακαδημία και πολιτική/οι» διοργανώνουν: η Επιτροπή Ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Εργοθεραπείας) και το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.

Στην Ημερίδα θα διατυπωθούν απόψεις σχετικά με τη γυναίκα και τα εμπόδια/προκλήσεις που έχει στην επαγγελματική της πορεία προς την καταξίωση, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στην πολιτική.

Στόχος είναι, οι συζητήσεις που θα γίνουν να επικεντρωθούν στην λειτουργική εύρεση λύσεων στα ζητήματα αυτά αλλά και στην ευελιξία που προτείνεται στην λήψη των αποφάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις στρατηγικές ισότητας που έχει υιοθετήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Σχεδίου Δράσης και εφαρμογής πολιτικών ισότητας εν γένει.

Κύριοι άξονες που συναντάμε στο καθημερινό βίο και δρουν παραβιάζοντας την ισότητα ή στην ενίσχυση των στερεοτύπων, θα προβληθούν τονίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης.

Η ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με φαινόμενα διακρίσεων (συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας που εισάγει διακρίσεις), της βίας (συμπεριλαμβανομένης της προκατάληψης ή του φύλου), της εν γένει παρενόχλησης αποτελούν μαθησιακούς στόχους και κύριο λόγο διεξαγωγής- πραγματοποίησης της συγκεκριμένης Ημερίδας.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στα Κοίλα Κοζάνης τη Δευτέρα 8 Απριλίου και θα ξεκινήσουν στις 2 το μεσημέρι.

Είναι σαφές πως η θεματολογία της ημερίδας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, δημιουργώντας προϋποθέσεις εποικοδομητικών συζητήσεων, πορισμάτων, διαμόρφωσης στρατηγικών.

«Μπορεί μία γυναίκα πολιτικός να είναι μία νέα κατηγορία "Influencer";»

«Γυναίκα και άδηλα στερεότυπα: Η μητρότητα ως πρωταρχικός ρόλος της γυναίκας»

«Ισότητα στην εργασία»

«Γυναίκες στον Επαγγελματικό χώρο: Προκλήσεις και Προοπτικές στον Ακαδημαϊκό και Πολιτικό Τομέα»

«Η θέση της γυναίκας στην πανεπιστημιακή κοινότητα»

«Υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού και ένταξη της διάστασης του φύλου στα διοικητικά έγγραφα»

«Γυναίκες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευσεβής πόθος ή ρεαλιστικός στόχος;».

 

Η παρακολούθηση της ημερίδας προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Ράνια Στυλιάδου

image

image

 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING