pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Μπροστά στις γιορτές, καλούμαστε για άλλη μια φορά να δουλέψουμε εξαντλητικά ωράρια,10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό.

Μας καλούν να δουλέψουμε από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις Κυριακές. Εισάγουν νέες μορφές, όπως BLACKFRIDAY, ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ενώ επιβουλεύονται την κατάργηση των αργιών της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ και στις 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ που είχαν καθιερωθεί  ως κατ’ έθιμον.

Οι μεγαλοεργοδότες και  οι  πολυεθνικές του κλάδου έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό μας δικαίωμα, σμπαραλιάζουν την ίδια τη ζωή μας. Το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει προηγούμενες και η νυν κυβέρνηση με επιστέγασμα την απουσία Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους έχει λύσει τα χέρια για την ένταση της εκμετάλλευσης χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των νέων συμφωνιών που προετοιμάζονται ανάμεσα  στην κυβέρνηση με τους δανειστές η πλήρης  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για την απελευθέρωση της αγοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού  ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Ήδη η κυβέρνηση στις 12 Δεκέμβρη  κατέθεσε  σχέδιο νόμου που κάνει λόγο για εκπτωτική περίοδο 30 ημερών και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες  για λειτουργία των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές.

Η κυβέρνηση υλοποιεί την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων  7 μέρες την εβδομάδα ενώ παράλληλα τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν   με εξαντλητικά ωράρια και  πενιχρούς μισθούς. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: Όλα για το μεγάλο κεφάλαιο, μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Το κλαδικό σας σωματείο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, σας καλεί  να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβο, να παλέψουμε  για το δικαίωμα μας στην εργασία με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, ανάπαυση τις Κυριακές .

Με τη συλλογική και οργανωμένη δράση μας να βάλουμε εμπόδια σε παλιά και νέα μέτρα που φέρνουν και μας εξαθλιώνουν.

Η οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση . Αυτός είναι ο φόβος τους για αυτό παίρνουν  μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε επαφή των εργαζόμενων με το κλαδικό τους σωματείο, απαγορεύουν  τη συνδικαλιστική δράση και την συζήτηση  μέσα στα καταστήματα. Αυτό τους το φόβο πρέπει να κάνουμε πράξη με συλλογική οργάνωση και αγώνα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, οργανώνοντας την πάλη ενάντια στην συνολική επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας. Σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Αποκαλύπτει το ρόλο των δήθεν υπερασπιστών των εργαζομένων, του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που στον κλάδο εκφράζεται από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, τις διάφορες συλλογικότητες που μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό, την καλλιέργεια της ηττοπάθειας και τη διάσπαση των εργαζομένων. Εκφυλίζουν κάθε μορφή αγώνα και συλλογικής διαδικασίας όπως είναι η απεργία. Είναι υπέρμαχοι της απεργίας χωρίς απεργούς, για να βγουν από την υποχρέωση.    

Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, θα εμποδίσουμε την αντεργατική επίθεση

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε κατάστημα να πυκνώσουν τις γραμμές του Σωματείου, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής, να γίνουν δραστήρια μέλη.

 Οργανώνουμε τον αγώνα μας συλλογικά, με  αλληλοϋποστήριξη και  αλληλεγγύη  τις μέρες των γιορτών.

Ειδικά η σκέψη μας βρίσκεται στα εκατομμύρια των προσφύγων, των θυμάτων των πολέμων, των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.  Απαιτούμε καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΧΓΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ  :

  •         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  •         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  •         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  •         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  •         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…