pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Από το Βερολίνο στο Χαλέπι με τα πόδια - Κάνουν την αντίστροφη πορεία των προσφύγων

αλληλεγγύης προς τα θύματα του πολέμου.

Η «πορεία των πολιτών για το Χαλέπι», ήταν πρωτοβουλία μιας Πολωνέζας δημοσιογράφου και μπλόγκερ, μόνιμα εγκατεστημένης στο Βερολίνο, της Άννα Άμποτ. 

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν πάνω από 3,5 μήνες για να καλύψουν τα 3.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις δύο πόλεις.

Η πορεία ξεκίνησε τη Δευτέρα. Θα καλύπτει καθημερινά 15-20 χιλιόμετρα, ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή από εκείνην που πήραν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες για να φτάσουν στην κεντρική και τη δυτική Ευρώπη περνώντας από την Τουρκία, την Ελλάδα και την λεγόμενη «οδό των Βαλκανίων».

«Βαδίζουμε για να ασκήσουμε πίεση» εξηγεί η Άννα Άλμποτ (φωτό) μιλώντας στην εφημερίδα Taz. «Ο στόχος αυτής της πορείας είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια οι Σύροι πολίτες», πρόσθεσε.

Η 30χρονη δημοσιογράφος, που είναι μητέρα δύο παιδιών, δεν πιστεύει πάντως ότι η πορεία θα φτάσει μέχρι το Χαλέπι. Όπως είπε, το πιθανότερο είναι να σταματήσει στην Τουρκία. Ελπίζει πάντως να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό. 

Η Άλμποτ είχε την ιδέα αυτή στα τέλη Νοεμβρίου. «Αν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αλλάξει τα πράγματα, αν ένα πλήθος Ευρωπαίων και Δυτικών πήγαινε στο Χαλέπι, θα ερχόσασταν μαζί μου;» έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. 

Αφού έλαβε θετική απάντηση αποφάσισε να οργανώσει και να υλοποιήσει την πορεία. «Κάποιοι λένε ότι είναι μια χαζή και αφελής ιδέα. Μπορεί. Μπορεί να μην καταφέρουμε τίποτα, όμως για εμένα χαζό και αφέλες είναι το να μην κάνεις τίποτα και να περιμένεις όλα να αλλάξουν» λέει η Άλμποτ. 

http://tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου