pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτά έγιναν τον Απρίλιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυτά έγιναν τον Απρίλιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv !

Ανάσκοπηση 2016

Απρίλιος 2016

Στις αρχές του Απρίλη την Κοζάνη επισκέφθηκε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής για να συζητήσει με τους Δημάρχους της περιοχής με το όργανό τους την Περιφερειακή Ένωση Δήμων για το προσφυγικό. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε και το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες Συρίας και Αφγανιστάν.

Στις 5 Απριλίου του 2016 συζητήθηκε σε λαϊκή συνέλευση στον οικισμό του Νέου Κλείτου ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους του χωριού, η χωροθέτηση των νέων κοιμητηρίων. Ωστόσο η λαϊκή συνέλευση ήταν επεισοδιακή με προπηλακισμούς των κατοίκων κατά της δημοτικής αρχής. Μέχρι και σήμερα Δεκέμβρη του ίδιου έτους το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και εξετάζεται νέα θέση για τη χωροθέτηση των κοιμητηρίων.

Στις 10 Απριλίου παραδόθηκε και επίσημα στους πολίτες της Κοζάνης η νέα κεντρική πλατεία της πόλης η ολοκλήρωση της οποίας καθυστέρησε σημαντικά λόγω των capital control. Η Δημοτική Αρχή οργάνωσε μια όμορφη γιορτή για το νέο έργο που παραδόθηκε.

Στις καλύτερες αρχιτέκτονες της Ευρώπης στην κατηγορία περιβαλλοντικού σχεδιασμού βρίσκεται η Δήμητρα Κύρκου από την Ολυμπιάδα Πτολεμαϊδας,  η οποία την τελευταία 7ετια μένει και εργάζεται στο Λονδίνο σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία το Foster + Partners. Το γραφείο της πρότεινε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό WICE Awards και συγκεκριμένα στην κατηγορία του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, όπου και πέρασε στην τελική φάση και βρίσκεται τώρα στις 5 καλύτερες αρχιτέκτονες της Ευρώπης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον οικισμό της Μαυροπηγής έχει αρχίσει προ πολλού και ο χρόνος αφήνει έντονα τα σημάδια του στο χωριό που παλαιότερα έσφυζε από ζωή. Μόλις δέκα οικογένειες μένουν σήμερα στο χωριό το οποίο μετά την εμφάνιση του ρήγματος λίγα χρόνια πριν εγκαταλείπεται χρόνο με το χρόνο.

"Αντίο" είπε στις 27 Απριλίου η Κοζάνη στους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Τέσσερα λεωφορεία συνοδεία της αστυνομίας αναχώρησαν από την Κοζάνη για το νέο hot spot στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το κλίμα ήταν συγκινησιακό με δάκρυα και αγκαλιές από τους διασώστες, τους πολίτες, τους εθελοντές και τη δημοτική αρχή που στάθηκαν στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.